Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Knicks" apsver iespēju atlaist Filu Džeksonu

© SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Ņujorkas "Knicks" īpašnieks Džeimss Doulens neesot drošs par prezidenta Fila Džeksona nākotni komandā un kā vienu no iespējām apsver arī viņa atlaišanu, vēsta The Vertical žurnālists Eidrians Vodžnarovski.

"Otrdienas vakarā pagaidām vēl nav pieņemts nekāds galīgais lēmums, bet Doulens nav drošs par to, cik ilgi vēl uzticēties Džeksonam kā organizācijas galvenajam lēmumu pieņēmējam basketbola jautājumos," atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo žurnālists, kurš no 1. jūlija pievienosies ESPN mediju komandai.

"Doulens esot sācis ievērojami bažīties par Džeksona piemērotību šim darbam un komandas ilgtermiņa panākumu nodrošināšanai, jo īpaši pēc tam, kad Džeksons esot izskatījis iespējas aizmainīt Kristapu Porziņģi, 21 gadu veco komandas topošo zvaigzni," rakstā turpināts. Tikmēr ESPN rīcībā esošā informācija liecina, ka Džeksona liktenis varētu tikt izlemts trešdien (pēc vietējā laika).

71 gadu vecajam Džeksonam, kurš trenera karjeras laikā izcīnījis 11 NBA čempiona titulus, vēl ir spēkā līgums uz diviem gadiem, kuru laikā "Knicks" prezidenta atalgojums ir paredzēts 24 miljonu ASV dolāru apmērā. Tomēr Džeksona laikā komanda izcīnījusi tikai 80 uzvaras, piedzīvojusi 166 zaudējumus un nav spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs. Daudz ticis runāts par Džeksona spītīgo atbalstu trijstūra uzbrukumam, kas bieži vien neatbilst ne trenera filozofijai, ne sastāva komplektācijai, bet pēdējos mēnešos situācija Ņujorkā kļuvusi īpaši saspīlēta Džeksona attiecību ar superzvaigzni Karmelo Entoniju un uzlecošo zvaigzni Kristapu Porziņģi dēļ.

Džeksons vairākkārt paziņojis, ka, viņaprāt, Entonijam ir laiks pamest komandu, taču pats basketbolists tikmēr sacījis, ka joprojām grib palikt Ņujorkā. Kā ziņo vietējie mediji, ļoti būtisks faktors tam ir palikšana iespējami tuvāk savam dēlam. Tiesa gan, vēl vakar ESPN rakstīja, ka Entonija pārstāvji, neskatoties uz paša basketbolista nostāju, esot mēģinājuši uzsākt pārrunas ar "Knicks" par līguma izpirkšanu, kas ļautu Entonijam pievienoties Lebronam Džeimsam un Klīvlendas "Cavaliers". Šāda iespēja atkal neapmierina "Knicks", kas Entoniju, kuram līgumā ir iekļautas maiņas veto tiesības, labprātāk aizmainītu. Jāpiebilst, ka ESPN nule ziņoja, ka "Knicks" vēloties turpināt sadarbību ar saspēles vadītāju Deriku Rouzu, kurš pirmoreiz karjerā būs brīvais aģents.