Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Knicks" arī pēc Džeksona atlaišanas plāno Entoniju aizmainīt, nevis izpirkt līgumu

© SCANPIX

Kā ziņo prestižais basketbola apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, Fila Džeksona atlaišana nav mainījusi noskaņojumu Ņujorkas “Knicks” vadībā – joprojām tiek plānots panākt Karmelo Entonija aizmainīšanu, nevis līguma izpirkšanu. Savukārt ESPN vēsta, ka “Knicks” negrasās sasteigt ar jauna kluba prezidenta nolīgšanu, vispirms izdarot uzsvaru uz brīvo aģentu tirgu jūlijā un sastāva komplektāciju.

Eidriens Vodžnarovskis raksta, ka Kristapa Porziņģa pārstāvētā komanda arī pēc Džeksona atlaišanas nav mainījusi savu nostāju Karmelo Entonija jautājumā un neplāno izpirkt viņa līgumu, kurā palikušas vēl divas sezonas. “Knicks” plānos joprojām ir Entonija aizmainīšana, kas ir iespējama tikai ar Entonija paša akceptu, ņemot vērā pirms trim gadiem noslēgtā līguma nosacījumus. Entonijs iepriekš esot pats vērsies pie “Knicks” vadības ar piedāvājumu izpirkt viņa līgumu - izmaksāt viņam visu vai daļu līgumā atlikušās summas un padarīt Karmelo par brīvo aģentu -, taču šādam solim “Knicks” nepiekrita. Domstarpības Entonija līguma (ne)izpirkšanā bija viens no Džeksona un "Knicks" šķiršanās iemesliem.

Atlaistā Fila Džeksona vietā kā ”Knicks” vēlamais aizvietotājs tika piesaukts pašreizējais “Raptors” ģenerālmenedžeris Masai Udžiri, taču ESPN vēsta, ka šādas iespējas piepildīšanās pagaidām ir mazticama. Udžiri nesen noslēdza jaunu ilgtermiņa līgumu ar Toronto, un šovasar viņu sagaida pamatīgs darbs, cenšoties vienoties ar topošajiem brīvajiem aģentiem Kailu Lauriju un Seržu Ibaku.

Lai “Knicks” varētu šovasar pievienot Udžiri savam kolektīvam, vispirms būtu jāsaņem “Raptors” atļauja uzsākt pārrunas. Ja šīs pārrunas ar Udžiri noslēgtos veiksmīgi, “Knicks” vēl būtu jāvienojas ar Toronto par līguma pārņemšanu, kas noteikti prasītu lielu kompensāciju, piemēram, drafta izvēļu izskatā.

ESPN vēsta, ka “Knicks” diez vai šķirsies no drafta izvēlēm, tādēļ šobrīd Udžiri variants netiek uzlūkots kā reāls. Turklāt šis ir laiks, kad komandu vadītājiem darba netrūkst, jo tūlīt vaļā vērsies brīvo aģentu pāreju logs, tāpēc “Knicks” plāno izdarīt uzsvaru vispirms uz sastāva komplektāciju, nevis jauna kluba prezidenta atrašanu. Vakar sarunās ar citām komandām “Knicks” pārstāvēja ģenerālmenedžeris Stīvs Milzs.

Bet nākotnē kā variants “Knicks” prezidenta amatam tiek piesaukts bijušais Klīvlendas “Cavaliers” ģenerālmenedžeris Deivids Grifins. Viņš nupat kā palīdzēja komandai sasniegt trīs NBA finālus pēc kārtas, bet sadarbība netika turpināta. Šonakt “Knicks” vēl nebija sazinājusies ar Grifina aģentu par iespējamo sadarbību, bet ESPN avoti norāda, ka klubā tiek sākts ievākt ziņas par Grifinu.