Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Par spīti Eirolīgas piedāvājumiem Pasečņiks paliks "Gran Canaria"

© cbgrancanaria.net

Latvijas basketbola izlases kandidāta Anžeja Pasečņika aģents Artūrs Kalnītis mikroblogošanas vietnē Twitter.com paziņojis, ka viņa klients arī nākamsezon pārstāvēs Spānijas klubu "Gran Canaria".

Pirms nedēļas 21 gadu vecais Anžejs Pasečņiks Ņujorkā kļuva par piekto NBA draftā izvēlēto Latvijas basketbolistu. 218 cm garo centru pirmajā kārtā ar 25. numuru izvēlējās Orlando "Magic", pēcāk aizmainot spēlētāja tiesības uz Filadelfijas "76ers". Centra pozīcijā Filadelfijas vienībā spēlē pirms diviem un trīs gadiem ar trešajiem numuriem draftētie centri Džoels Embīds un Džalils Okafors, tādējādi šobrīd latviešu basketbolistam spēles laiku iegūt būtu grūti, tādēļ vēl kādu sezonu latvietim jāuzkrāj pieredze Eiropas basketbolā.

Neskatoties uz spēkā esošo līgumu ar "Gran Canaria", līdz šim nebija zināmi spēlētāja tālākie plāni, jo par kustīgo centru nopietnu interesi izrādīja ULEB Eirolīgā nākamsezon spēlējošās "Barcelona" un "Valencia". Katalonijas klubs šajā starpsezonā veic pamatīgas sastāva izmaiņas pēc neveiksmīgas sezonas, savukārt "Valencia", izcīnījuši Spānijas čempiontitulu, nopietni komplektē sastāvu dalībai Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā.

Šodien ar sociālo tīklu starpniecību Anžeja Pasečņika aģents Artūrs Kalnītis apstiprināja Latvijas izlases centra palikšanu Kanāriju salu komandā. Par labu "Gran Canaria" izvēlei ļāvis izšķirties individuālais darbs spēlētāja attīstībā un spēles laika minūtes, kas Eirolīgas vienībās, saprotams, būtu mazākas. Tādējādi arī jaunajā sezonā Pasečņiks spēlēs Spānijas ACB līgā un ULEB Eirokausa turnīrā. Informācija par Pasečņika palikšanu "Gran Canaria" rindās apstiprināta arī kluba sociālo tīklu platformās.

Aizvadītajā sezonā Eirokausā Pasečņiks 16 aizvadītās spēlēs vidēji guva 5,4 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas. Savukārt Spānijas līgā latviešu basketbolista statistikas rādītāji 35 spēlēs sasniedza 7,8 punktus un 3,1 atlēkušo bumbu. Lai gan centra spēlētājs ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā dalībai Eiropas čempionātā, pagaidām 21 gadu vecā spēlētāja piedalīšanās izlases treniņnometnē nav oficiāli apstiprināta.