Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Hornačeks noraida iespēju par Porziņģa maiņu; Karmelo domā par Hjūstonu un "Cavs"

© Scanpix

NBA kluba Ņujorkas “Knicks” treneris Džefs Hornačeks apliecinājis, ka šovasar neuzskata par reālu Kristapa Porziņģa aizmainīšanu. Savukārt komandas līderis Karmelo Entonijs būtu gatavs neizmantot līgumā paredzēto iespēju uzlikt veto savam maiņas darījumam. Viņš to darītu, ja maiņas rezultātā nonāktu “Rockets” vai “Cavaliers” sastāvā, vēsta ESPN.

“Domāju, ka Fils Džeksons uzklausīja piedāvājumus par Kristapu Porziņģi, bet viņš pats Porziņģi neizlika tirgū,” izteicies Džefs Hornačeks. “Mums visiem ļoti patīk Porziņģis un tas, ko viņš dara laukumā, tādēļ neredzu iespēju, ka viņš šovasar varētu atstāt komandu.”

Džeksona vadībā “Knicks” apsprieda iespējamās Porziņģa maiņas ar “Suns”, “Celtics” un vairākām citām komandām, pie kopsaucēja tomēr nenonākot. Ziemeļamerikas medijos arvien populārāks kļūst uzskats, ka Džeksons vēlējies tikai pārmācīt jauno latvieti par neierašanos uz pēcsezonas kopsapulci, taču Porziņģa maiņas iespējas piesaukšana publiski esot ļoti nepatikusi kluba īpašniekam Džeimsam Doulenam.

ESPN gan uzsver, ka “Knicks” vadībā bija vairākas personas, kas bija noskaņotas pozitīvi par Porziņģa aizmainīšanu un atbalstīja šo ieceri. Nav zināms, vai pēc Džeksona atlaišanas “Knicks” vēl uzklausījusi piedāvājumus par Porziņģa maiņu.

<iframe src="http://cdn.tiesraides.lv/sportacentrs.com/20170630003838_esports_2017_06_30_nba_jump?1&autoplay=true&mute=true" width="640" height="420" scrolling="no" frameborder="0" style="border: 0px none transparent;" allowfullscreen></iframe>

Hornačeks arī aicināja nepievērst tik lielu uzmanību pēcsezonas sapulcei, taču izteicās, ka, ja Porziņģis grasās uzņemties komandas līdera pienākumus, viņam no šādām situācijām jāmācās. “Esmu drošs, ka tad, kad Porziņģis atgriezīsies Ņujorkā, mums būs iespēja par visu izrunāties,” sacīja Hornačeks.

Bet Porziņģa komandas biedrs Karmelo Entonijs atrodas maiņas baumu krustugunīs jau pusgadu, un “Knicks” vēlas viņu aizmainīt arī pēc kluba prezidenta Fila Džeksona atlaišanas. Entonijam joprojām ir līgums uz divām sezonām, un viņam pieder iespēja neļaut notikt jebkuram darījumam, kurā viņš ir iesaistīts.

Entonijs aizmainīšanai piekristu, ja nonāktu “Cavaliers” vai “Rockets” sastāvā. Abas komandas būs starp titula pretendentēm nākamajā sezonā, un abās komandās spēlē Entonija draugi. Lebrons Džeimss Klīvlendā, un Kriss Pols tagad Hjūstonā. Entonijs pats no šīm divām izvēlēm priekšroku dotu Klīvlendai.

“Rockets” pēdējā laikā aktīvi piedalījusies pārrunās ar “Knicks” un citām komandām, cenšoties atrast derīgu maiņas variantu, taču ESPN vēsta, ka pagaidām komandas ir tālu no gatava darījuma. “Knicks” pretim vēlas saņemt jaunos spēlētājus un drafta izvēles, un izvairīties no ilgtermiņa līguma pārņemšanas. “Knicks” tādēļ nevēlas pieņemt Hjūstonas ieceri darījumā iesaistīt spēka uzbrucēju Raienu Andersonu, kuram ir 61 miljona līgums uz nākamajiem trim gadiem. Nevēlēšanās piedāvāt dārgus ilgtermiņa līgumus attiecas arī uz “Knicks” brīvo aģentu piesaistes politiku.

Kā jau vairākkārt ziņots, “Knicks” iespējas izkārtot sev vēlamu darījumu ar Entoniju ir niecīgas, jo visu procesu būtībā kontrolē Entonijs. Viņam ir vēl līgums par 54 miljoniem uz diviem gadiem, turklāt aizmainīšanas gadījumā viņa līgums varētu pieaugt par vēl 8.1 miljoniem. Entonijs gan, ja vēlēsies, varēs šo summu samazināt vai vispār no tās atteikties.

“Knicks” tikmēr jau zaudējusi spēlētāju no sava iepriekšējās sezonas sastāva - Džastinu Holideju, kurš piekritis divu gadu un deviņu miljonu līgumam ar “Bulls”. Holidejs tika iegūts pagājušās vasaras Derika Rouza maiņā un piedalījās visās 82 “Knicks” spēlēs aizvadītajā sezonā, vidēji mačā gūstot 7.7 punktus, turklāt bija viens no labākajiem “Knicks” perimetra spēlētājiem aizsardzībā.

Tiek vēstīts, ka “Knicks” Holidejam nemaz neizteica konkurētspējīgu piedāvājumu.