Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"VEF Rīga" papildina sastāvu ar diviem jauniem spelētājiem

© F64

Latvijas Basketbola līgas čempionvienība Rīgas VEF šodien paziņoja par pirmajiem sastāva papildinājumiem šajā starpsezonā. Rīgas komandu turpmāk pārstāvēs trīs gadus "Ventspils" sastāvā spēlējušais Arts Ate un Latvijas izlases kandidāts Klāvs Čavars.

Šīs vasaras pirmos papildinājumus "VEF Rīga" ieguvusi no Kurzemes puses. Komandas ārējo līniju papildinās 27 gadus vecais un 192 garais aizsargs Artis Ate, Savukārt centra pozīcijā komandai pievienojies 21 gadu vecais un 205 cm garais Klāvs Čavars. Abi spēlētāji karjeras līdzšinējo laiku Latvijā saistījuši ar "Ventspils" un "Liepājas" komandām.

"VEF Rīga" prezidents Edgars Jaunups: "Esam uzsākuši jaunās sezonas komandas komplektāciju, turpinot strādāt pie tā, lai "VEF Rīga" kodolu pamatā veidotu latviešu spēlētāji. Arī pagājušajā sezonā pārliecinājāmies, cik tas ir svarīgi, tāpēc centīsimies iespēju robežās pieturēties pie šā principa. Savukārt trūkstošajās pozīcijās, kur nav pieejamu atbilstošu vietējo, ir būtiski piesaistīt viesspēlētājus, kuri ir izsalkuši sevi pierādīt, ir komandas spēlētāji, nevis izteikti individuālisti un kuri Vefiņu redz kā iespēju pierādīt sevi augstā līmenī. Pagājušajā sezonā sekmīgi izdevās salikt to visu kopā, tas deva rezultātu - otro reizi kluba vēsturē iekļuvām VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs un izcīnījām piekto Latvijas čempiontitulu."

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis: "Esmu gandarīts, ka mūsu komandai izdevies piesaistīt Klāvu Čavaru un Arti Ati. Klāvs ir jauns un perspektīvs basketbolists, kurš pastiprinās VEF spēli garajā galā. Ceru, ka viņš spēs adaptēties pietiekami straujā tempā, jo iespējami ātri sagaidu rezultātu. Strādāsim, lai nākamo sezonu laikā Klāvs izveidotos par augstas klases spēlētāju. Artis vairāk ir aizsardzības tipa spēlētājs, kurš spēj komandai dot lielu enerģiju un kuram mūsu komandā paredzama liela loma. Uzskatu, ka viņa uzbrukuma potenciāls arī ir daudz lielāks, nekā esam to redzējuši iepriekšējās sezonās. Mūsu uzdevums būs to pilnveidot un izmanot."

Turpinājumu lasi nākamajā lapā