Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Šogad draftētais Pasečņiks vēl nav izlēmis, vai spēlēs izlasē

© F64

Lēmums par šovasar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izvēlētā latviešu basketbolista Anžeja Pasečņika spēlēšanu vai nespēlēšanu valstsvienībā tiks pieņemts aptuveni nedēļu pirms treniņnometnes sākuma, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Pasečņika aģents Artūrs Kalnītis.

"Šobrīd lēmums vēl nav pieņemts, bet baumas apstiprināt es negrasos," vaicāts par šodien sociālajā vietnē "Twitter" izplatīto Mārtiņa Lauvas informāciju, norāda Kalnītis. "Galīgo lēmumu vēl neesam pieņēmuši. Jāsaplāno darbs gan ar Filadelfijas "76ers" komandu, gan ar "Gran Canaria", kur Anžejam ir trīs gadu plāns darbam pie fiziskās sagatavotības."

21 gadu veco un 216 centimetrus garo Pasečņiku šovasar NBA draftā ar 25. numuru izvēlējās Orlando "Magic", uzreiz aizmainot uz Filadelfijas "76ers" komandu. Pēdējās divās sezonās viņš pārstāvēja Spānijas klubu "Gran Canaria", bet pirms tam trīs gadus spēlēja "VEF Rīga" sastāvā.

"Rīt došos uz NBA Vasaras līgu, kur tikšos ar "76ers" ģenerālmenedžeri Braienu Kolandželo. Izrunāsim ar viņu iespējas, ko Anžejam šovasar labāk darīt. Lēmums par spēlēšanu vai nespēlēšanu taps zināms aptuveni nedēļu pirms valstsvienības treniņnometnes sākuma (17. jūlijs)," skaidro Kalnītis.