Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis iekļauts Pasaules komandas sastāvā ''NBA Africa'' labdarības spēlei

© Scanpix.ee

NBA un līgas spēlētāju asociācija paziņojušas komandu sastāvus ''NBA Africa'' labdarības spēlei starp Āfrikas un Pasaules izlasēm, kas norisināsies 5. augustā Dienvidāfrikā, Johannesburgā. Pasaules komandas rindās spēlēs arī Ņujorkas ''Knicks'' basketbolists Kristaps Porziņģis, kuram kompāniju sastādīs arī kluba biedrs Kortnijs Lī.

Šāda labdarības spēle Āfrikā notiks jau otro gadu ''Basketball without Borders Africa'' [Basketbols bez robežām Āfrikā - lat.val.] ietvaros un tiks atbalstītas sekojošas organizācijas: UNICEF jeb Apvienoto Nāciju Starptautiskais Bērnu fonds, SOSCVSA jeb Dienvidārfikas SOS bērnu ciemati un Nelsona Mandelas fonds.

Kristaps Porziņģis un Kortnijs Lī spēlēs Pasaules komandā, kur iekļauti NBA spēlētāji no visas pasaules, izņemot Āfriku. Komandas kapteiņi būs leģendārais vācu basketbolists Dirks Novickis, kurš ikdienā pārstāv Dalasas ''Mavericks'' klubu, kā arī Šarlotes ''Hornets'' saspēles vadītājs, amerikānis Kemba Vokers. ''Nespēju sagaidīt brīdi, kad došos savā pirmajā ceļojumā uz Āfriku un vadīšu šo komandu kopā ar Dirku,'' teica Vokers, ''Aizvadīt NBA spēli Āfrikā - tas būs brīdis, kas paliks man atmiņā uz visu mūžu.''

Saviļņojumu neslēpa arī Novickis: ''Esmu ļoti priecīgs pārstāvēt Pasaules komandu otrajā ''NBA Africa'' spēlē. Ir lieliski redzēt, kā basketbols izplatās šajā kontinentā un esmu pagodināts būt daļa no tā visa.'' Novicka un Vokera komandu pulcinās arī tādi spēlētāji kā Kails Laurijs, Demarkuss Kazinss, Sīdžejs Makolums un citi.

Āfrikas komanda savukārt savās rindās pulcēs NBA spēlētājus, kuri ir vai nu dzimuši Āfrikā, vai mantojuši āfrikānisko izcelsmi no vecākiem. Komandas kapteiņi būs Luols Dengs, Dienvidsudānā dzimušais NBA veterāns, kurš pārstāv Losandželosas ''Lakers'', kā arī Tābo Sefološa, kurš nupat papildinājis Jūtas ''Jazz'' rindas. Sefološas tēvs nāk tieši no Dienvidāfrikas.

''Ņemot vērā manu Dienvidāfrikas izcelsmi, NBA spēle Āfrikā ir sapņa piepildījums. Līgā ir tik daudz talantīgu āfrikāņu basketbolistu, un man būs gods viņus vadīt šajā spēlē,'' saviļņojumu neslēpa Sefološa. Komandas biedram piebalsoja arī Dengs: ''Man joprojām ir labas atmiņas no spēles 2015. gadā, un tas būs gods kopā ar Tābo spēlēt vietējo skatītāju priekšā.'' Āfrikas komandas sastāvā spēlēs arī tādi basketbolisti kā Emanuels Mudiejs un Viktors Oladipo.