Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāns savainojuma dēļ otrajā puslaikā nespēlē; "Spurs" uzvara

© AP/Scanpix

Nacionālās basketbola līgas Lasvegasas vasaras līgas nākamo kārtu sasniedza Sanantonio "Spurs", kas ar 86:81 pārspēja Ņuorleānas "Pelicans". Dāvis Bertāns laukumā pavadītajās 12 minūtēs guva trīs punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Sanantonio "Spurs", kas sāka ar 11:0, izšķirošo izrāvienu izdarīja noslēdzošajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 12 punktu pārsvaru, izmantojot sāncenšu pieļautās kļūdas. Līdz tam laukumā valdīja līdzīga cīņa - vadība mainījās desmit reizes, bet vēl septiņos gadījumos bija neizšķirts. Jāizceļ, ka Ņuorleānas "Pelicans" garām meta sešus soda metienus, ar kuriem būtu pieticis uzvarai. Tā vietā komanda piedzīvoja ceturto zaudējumu piecos mačos.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 12 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no četriem tālmetieniem, bet garām metot vienīgo divpunktu metienu. Tāpat uzbrucējs savāca trīs atlēkušās bumbas (visas - aizsardzībā), izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un dueli pabeidza ar +/- rādītāju +11.

Pirmā puslaika beigās Bertāns, veidojot aizsegu, cieta sadursmē, nonāca uz grīdas un klibojot pameta laukumu. Uz ģērbtuvēm viņš devās tikai puslaika pārtraukumā, taču otrā puslaika ievadā vairs nebija kopā ar komandu, un Sanantonio "Spurs" paziņoja, ka latvietim duelis beidzies kvadricepsa sasituma dēļ. Pēcāk gan viņš atgriezās uz rezervistu soliņa, bet laukumā vairs nedevās, tomēr situācija izskatās pozitīva.

Sanantonio "Spurs" rindās rezultatīvākais bija Braiens Forbss, kurš guva 29 punktus, realizējot četrus tālmetienus, kā arī izdalīja piecas rezultatīvas piespēles un savāca trīs atlēkušās bumbas. Ar 15 punktiem asistēja Deriks Vaits, bet desmit punkti un desmit bumbas zem groziem kanādietim Olivjē Hanlanam.

Lasvegasas vasaras līgas ceturtdaļfinālā Sanantonio "Spurs" tiksies ar Portlendas "Trail Blazers", kas aizvadītajā naktī ar 91:85 pieveica Toronto "Raptors". Uzvarētāju rindās pieci basketbolisti guva vairāk par desmit punktiem.