Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bagatskis: Mans uzdevums - strādāt ar tiem, kuri grib. Novēlu Anžejam veiksmīgu karjeru

© AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas šā gada drafta pirmajā kārtā izvēlētais centrs Anžejs Pasečņiks paziņojis, ka nepalīdzēs Latvijas izlasei Eiropas čempionātā. Basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis atklāja, ka lēmums pamatots ar klubu nevēlēšanos Pasečņiku laist uz izlasi.

"Anžeja Pasečņika pārstāvis pēc ilgas pauzes paziņoja, ka viņš valstsvienībā nespēlēs, jo pret to iebilstot klubi. Kā izlases galvenais treneris vienmēr esmu ar izpratni izturējies pret spēlētāju ilgtermiņa attīstības interesēm un pieļāvis elastīgus risinājumus attiecībā uz iesaistīšanos komandas kopdarbā," teica Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Nešaubos, ka līdzdalība valstsvienības darbā kopā ar citiem Latvijas labākajiem basketbolistiem sekmētu Anžeja izaugsmi, kā tas notika pagājušajā gadā, kad, saskatot viņa potenciālu, devu iespēju sevi parādīt, ko viņš labi izmantoja," turpināja Bagatskis. "Redzēju viņam vietu šāgada komandas ideālajā modelī, bet nevēlos komentēt viņa lēmumu. Mans uzdevums ir strādāt un meklēt risinājumus ar tiem spēlētājiem, kuri grib un var spēlēt valstsvienībā. Novēlu Anžejam veiksmīgu karjeras turpinājumu."

"Priecē tas, ka visi, kuri piedalīsies treniņos un pretendēs uz līdzdalību Eiropas čempionātā, ir sportiski motivēti nopietni sagatavoties, lai Stambulā parādīt iespējami labāko sniegumu. Pirmdien tiekamies pirmajā treniņā," pauda Bagatskis.

Tikmēr Latvijas valstsvienības direktors Māris Jučmanis sazinājies ar uzbrucēju Dāvi Bertānu, kurš aizvadītajā naktī, pārstāvot Sanantonio "Spurs" Lasvegasas vasaras līgā, iedzīvojās savainojumā un otrajā puslaikā laukumā vairs nedevās.

Kā sacīja basketbolists, tad gūtais kvadricepsa savainojums nav nopietns. Tuvākās dienas Bertānam būs brīvas, un viņš, visticamāk, nepiedalīsies ceturtdaļfināla mačā pret Portlendas "Trail Blazers". Tomēr savainojums neietekmēs Bertāna gatavību startēt Latvijas izlasē.

Paredzēts, ka Bertāns izlasei pievienosies 8. augustā un varēs piedalīties četrās pārbaudes spēlēs Rīgā.