Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Mārtiņš Meiers pievienojas Kazaņas "Unics"

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas basketbola valstsvienības centra spēlētājs Mārtiņš Meiers, kurš pēdējās divas sezonas pārstāvēja "VEF Rīga", parakstījis līgumu ar VTB līgas klubu Kazaņas "Unics", kas jaunajā sezonā spēlēs arī ULEB Eiropas kausā.

26 gadus vecais Meiers pēdējās divas sezonas pavadīja VEF vienībā, pavasarī kļūstot par Latvijas čempionu. Iepriekš jūrmalnieks Meiers spēlēja "Ventspils" rindās, kur sāka savas profesionāļa gaitas. 2010./2011. gada sezonu Meiers pavadīja īrē "Liepājas Lauvās", bet pirmo ārzemju pieredzi guva 2013./2014. gada sezonā, pārstāvot vācu " Mitteldeutscher" komandu.

Pagājušajā sezonā Meiers kļuva par vienu no progresējušākajiem spēlētājiem VTB līgā - vidēji mačā 208 centimetrus garais centrs guva 13,8 punktus un izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas. Latvijas čempionātā Meieram vidēji 12 punkti un 6,5 bumbas zem groziem.

Līgums ar "Unics" parakstīts uz vienu sezonu. Kazaņas klubs pagājušajā sezonā startēja ULEB Eirolīgā, taču ar astoņām uzvarām 30 mačos palika priekšpēdējā vietā. Jaunajā sezonā komanda atgriezīsies ULEB Eiropas kausā, kur savulaik 2011. gadā izdevās triumfēt. Nākamsezon "Unics" grupu turnīrā spēlēs pret Stambulas "Darussafaka", Zagrebas "Cedevita", itāliešu "Torino", spāņu "Andorra" un Parīzes "Levallois Metropolitans".

Jaunajai sezonai "Unics" bruņojas ļoti nopietni. Jevgēņija Pašutina vietā par galveno treneri kļuvis grieķu speciālists Dimitriss Priftiss, līgums pagarināts ar Krievijas izlases aizsargu Antonu Ponkrašovu, komandu papildinājis cits bijušais VEF spēlētājs Jevgēņijs Koļesņikovs, viens no labākajiem jaunajiem krievu spēlētājiem Vladislavs Truškins, no "Zenit" pārnācis aizsargs Pāvels Sergejevs, bet centra pozīcijā no "Lokomotiv" piesaistīts Grigorijs Šuhovcovs.

Meiers nav pirmais ārzemnieks, kas papildinājis komandu - no Seviljas pievienojies amerikāņu aizsargs Trents Lokets, no Itālijas čempiones "Umana Reyer" atnācis finālsērijas MVP Melvins Edžims, spēka uzbrucēja/centra pozīcijā klāt nācis NBA un Eirolīgā spēlējušais 2016. gada Eiropas kausa čempions Stefans Lasme, bet aizsarga pozīcijā piesaistīts šī gada Eiropas kausa čempiones "Unicaja" rindās Džamars Smits.

Līgums no pagājušās sezonas ir serbu aizsargam Danilo Andušičam un spāņu saspēles vadītājam Kvino Kolomam.