Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Janičenoks atgriežas VEF, Blūms dosies uz ārzemēm

© F64

Latvijas basketbola valstsvienības uzbrucējs Kristaps Janičenoks 2018. gada sezonā atgriezīsies "VEF Rīga" sastāvā, trešdien, 23. augustā, preses konferencē kafejnīcā "Vest" paziņoja kluba prezidents Edgars Jaunups. Jānis Blūms pievienosies Spānijas klubam "Zaragoza".

Janičenoks profesionāļa gaitās aizvadījis 18 sezonas, tai skaitā piecus gadus nospēlējis Itālijā, pa vienam - Beļģijā un Vācijā. Snaiperis un izšķirošo metienu meistars pēdējās septiņas sezonas pavadījis Latvijā, turklāt kļuvis par trīskārtēju Latvijas čempionu VEF sastāvā (2011-2013).

Kristaps Janičenoks valstsvienības rindās piedalījies 134 spēlēs un guvis 1365 punktus, savukārt Blūma rēķinā ir 144 spēles un 1065 punkti. Gaidāms, ka nākamajā mēnesī Janičenoks beigs karjeru valstsvienībā, startējot Eiropas čempionātā Stambulā. Līgums ar VEF noslēgts uz diviem gadiem.

Edgars Jaunups, "VEF Rīga" prezidents: "Kristaps Janičenoks bija kluba simbols VEF varenības gados. Ar viņa vārdu saistās pirmais Latvijas čempionu tituls un jaudas ziņā pirmais nozīmīgākais periods. Esmu priecīgs un gandarīts, ka noslēdzām ar viņu divu gadu līgumu. Kristapam nozīme komandai sniedzas pāri sportam.

Ne tik laba ziņa - izmantojot līgumā paredzēto iespēju, no mums šobrīd atvadās kapteinis Jānis Blūms. Pagājušajā sezonā viņš saņēma vairākas reizes finansiāli izdevīgāku piedāvājumu no Eirolīgas kluba Kazaņas “Unics”, taču palika uzticīgs VEF.

Tagad Jānis vienojies par spēlēšanu Saragosas klubā Spānijā, ar iespēju sacensties pret Eiropas grandiem “Real Madrid”, “FC Barcelona” un citiem. Cienām viņa izvēli un pateicamies par paveikto - ar Jāni izcīnījām Latvijas titulu, otro reizi iekļuvām VTB līgas izslēgšanas spēlēs."

Kristaps Janičenoks, "VEF Rīga" spēlētājs

"Paldies par iespēju kluba vadībai. Piedāvājums nāca negaidīti, skatījos citā virzienā. Ārzemēs nedod iespēju uz diviem gadiem. Otrkārt, Eiropas basketbolā parādījies jauns trends - ja spēlē klubā, nevari spēlēt izlasē. Ņemot vērā, ka biju apsolījis izlasē spēlēt pēdējo gadu - neatkarīgi, vai iekļūšu sastāvā - daudz nedomāju.

Atmiņas par pirmo spēlēšanu VEF ir siltas un spilgtas. Līdzīgi teicis Ainars Bagatskis - izveidojusies emocionāla saikne izcīnīto titulu dēļ. Esmu priecīgs par atgriešanos VEF. Savulaik sāku spēlēt “Skonto” un gribēju beigt karjeru Rīgā. Nesaku, ka tas notiks pēc diviem gadiem."

Jānis Blūms, VEF kapteinis 2017. gada sezonā

"Paldies VEF valdei un īpaši Edgaram Jaunupam - viņi noticēja, ka pēc savainojuma varu spēlēt augstā līmenī. Solīju katrā spēlē cīnīties par uzvaru un VEF izdevās viena no labākājām sezonām atjaunotā kluba vēsturē. Esmu laimīgs par izcīnīto Latvijas titulu, iekļūšanu VTB līgas “play-off”.

Viena gada laikā visu izdarīju, daudz sasniedzu. Spānijā to novērtēja, izsakot piedāvājumu. Ceru, ka neesmu VEF nospēlējis pēdējo spēli. Gribētu to paveikt kopā ar Kristapu (Janičenoku), izcīnot Latvijas titulu. Paldies kluba personālam un ārstiem! Nākamais solis - Saragosa."