Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānu mamma ar asarām acīs stāsta, cik smagu traumu bērnībā guvis Dāvis

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Arī šodien Latvijas basketbola izlase turpina cīņu Eiropas čempionātā Turcijā. Pēc aizvadītās spēles pret britiem par sevi daudziem lika runāt basketbolists Dāvis Bertāns, kurš mača laikā pretinieku grozā iemetis septiņus tālmetienus. Tiesa, viņa ceļš līdz panākumiem nav bijis viegls, turklāt pirms vairāk nekā desmit gadiem šķitis, ka, iespējams, viņš nekad vairs nevarēs spēlēt basketbolu.

Žurnāls "Sporta Avīze" raksta, ka pienākot maija mēnesim, Dāvja un Daira Bertānu mamma Dina pakrūtē atkal sajūt dūrienu un kaklā iekāpj kamols, kas neļauj notikušo pārstāstīt bez asarām. Todien brāļi kopā ar vectēvu Juri zāģējuši malku - puikas padevuši pagales, bet vectēvs tās krāmējis uz ripzāģa. Kad Dina zvanījusi, bet telefons klusējis, mātes sirdī ieskanējis pirmais trauksmes signāls.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Bet pēc dažām minūtēm sazvanītais vīrs Dainis teicies - Dāvim basketbols ir beidzies. Labās rokas zeltnesim no ripzāģa bija cietusi pirmā falanga. Maltā gaļa, vairs nav pat ko piešūt. Dāvis tolaik mācījās 6. klasē.

Ķirurgs Valmierā skaidroja, ka šādos gadījumos parasti pirkstu noņem līdz pat pirmajai veselajai falangai, taču piebilda, ka to varēs paspēt izdarīt vienmēr. Tas ļāva saglabāt pirksta otro falangu.

Šodien viņš ir viens no labākajiem snaiperiem Eiropas basketbolā, kura prasmes novērtētas arī visaugstākajā iespējamajā līmenī - NBA.

Vairāk lasiet portālā "Sporta Avīze"