Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Dāvis Bertāns: Troksnis arēnā netraucēja, tikai palīdzēja

© AFP/ SCANPIX

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns pēc uzvaras Eiropas čempionāta finālturnīra grupu posma pēdējā mačā pār Turciju atzina, ka uz turku agresīvās aizsardzības rēķina vairāk pašiem izdevies gūt vieglos punktus nekā zaudēt.

"Domāju, ka savaldīt emocijas paliek vieglāk ar katru spēli. Mēs sākam saprast, cik svarīgi ir kontrolēt to, ko paši varam kontrolēt, un neskatīties uz citiem. darīt savu darbu un ar pārliecību spēlēt līdz galam. Turkiem aizsardzība bija ļoti haotiska, ar daudzām provokācijām, tāpēc bija daudz kļūdas, taču vienlaikus šādā spēlē guvām arī daudz vieglos punktus," skaidroja Dāvis.

"Sākumā viņu slazdos pāris reizes iekritām, bet šādā spēlē tas ir normāli. Domāju, ka uz viņu aizsardzības rēķina vairāk punktu guvām nekā zaudējām. Tādēļ no tā tikai ieguvām. Mahmutoglu 11 punkti septiņās minūtēs nebija pārsteigums. Viņš ir spēlētājs, kurš īsā laikā var samest daudz punktus. Galvenais, ka pēc tam izlabojām kļūdas un turpmāk viņu daudzmaz neitralizējām."

Vienā no epizodēm Mahmutoglu sāka atklāti provocēt Latvijas izlases emocionālāko spēlētāju. "Vai man sāpēja viņa dunkas? Nē, nesāpēja. Vienkārši pateicu viņam, lai viņš nedara tā, ka nevar tā turpināt."

"Tāds ir basketbols. Dažas mūsu kļūdas un sasteigtāki uzbrukumi, viņi iemeta savus metienus. Turki uztaisīja izrāvienu, pēc tam mēs. Tāds ir basketbols," trešo ceturtdaļu, kurā Latvijas izlasei vienubrīd bija +14, bet tad vairs tikai +2, komentēja Dāvis. "Troksnis netraucēja, tikai palīdzēja."

"Ikviens, kurš nāca laukumā, spēlēja ar lielu enerģiju un deva savu ieguldījumu. Prieks, ka visi bija gatavi un uzvarējām kā komanda," teica Bertāns, nenoliedzot, ka pret spāņiem spēlēt astotdaļfinālā nav gribējies. "Kuram gan gribētos tikties ar Spāniju jau astotdaļfinālā? Turkiem tagad nebūs izvēles."