Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bagatskis: Spēlei pret Melnkalni būs gatavi visi spēlētāji

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis šodien pēc treniņa pastāstīja par spēlētāju veselības stāvokli un ieskicēja astotdaļfināla pretinieces Melnkalnes valstsvienības stiprās puses.

"Jānim Strēlniekam veselības stāvoklis ir uzlabojies, spēlei gatavi būs visi divpadsmit spēlētāji," sarunā ar žurnālistiem atklāja Bagatskis. "Ja salīdzina sadzīves apstākļus Stambulas Āzijas un Eiropas daļās, tad šeit, Eiropas daļā tie noteikti ir labāki."

"Melnkalnes izlases galvenie ieroči ir atlētisms, pieredze, spēka un jauda groza tuvumā. Ja ielaidīsimies ar viņiem pozicionālā basketbolā, tad mums būs ļoti lielas problēmas. Tas nenozīmē, ka mums nav ar viņiem jāspēlē pieci pret pieci, taču ir jācenšas maksimāli paātrināt spēli. Tas izdosies, ja pratīsim atsisties un paņemt atlēkušās bumbas pie sava groza," skaidroja treneris.

"Melnkalnes izlase ir Serbijas un Krievijas komandu savienojums. Atlētiski un pieredzējuši. Zina, kā spēlēt, jo īpaši tad, ja viņiem ļauj spēlēt. Serbus pieminēju tāpēc, ka arī melnkalnieši mīl provocēt un tēlot, viņi noteikti provocēs mūs pirmie. Mums jābūt gataviem arī tāda veida basketbolam. Viņiem ir ļoti laba sadarbība starp lielajiem spēlētājiem. Viņi viens otru labi jūt. Pie mazākās iespējas bumba tiek iespēlēta groza tuvumā un no tā tiek meklētas iespējas."

Bagatskis uzsver, ka vakardien spēlētājiem esot bijusi nepieciešama brīvdiena, tādēļ nav izmantota iespēja trenēties spēļu arēnā. "Pēc spēles pret Turciju spēlētāji izskatījās ne tik daudz fiziski, cik emocionāli tukši. Vajadzēja vienkārši atpūsties un uzlādēt baterijas, jo pēc mača viesnīcā bijām tikai pēc pusnakts. Uzreiz pēc pārbraukšanas doties uz zāli nebija prāta darbs."

Turnīra pirmajā spēļu dienā Melnkalnes izlase ar 60:99 kapitulēja Spānijas valstsvienībai. Bagatskis norāda, ka spāņi, basketbola žargonā runājot, pretiniekus situši ārā no komforta zonas. "Viņi sita ārā no tā uzbrukuma, kādu Melnkalne gribēja spēlēt, tādēļ melnkalnieši reizēm vienkārši iemeta spāņiem bumbu rokās un ļāva gūt vieglos punktus. Tikmēr horvāti maču pret Melnkalni sāka ar 15:0, bet tad sāka buksēt uzbrukums, jo vairs nekrita metieni no distances, uz kuriem horvāti daudz paļāvās. Vienlaikus katra spēle ir citāda, pretinieki piedāvā dažādus stilus. Tādēļ nav jādomā par pretiniekiem, bet par savu spēli."