Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bagatskis: "Tālmetieni bija pamatoti, bijām tiem gatavi, tādēļ iemetām"

© AP/ Scanpix

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc pārliecinošās uzvaras pār Melnkalnes komandu Eiropas čempionāta astotdaļfinālā atskatījās uz aizvadīto maču un izteicās arī par ceturtdaļfināla pretinieci Slovēniju.

"Mani šobrīd iepriecina divas lietas. Praktiski visi tālmetieni bija pamatoti, līdz tiem nonācām ar labām izspēlēm. Mēs tiem bijām gatavi, tādēļ arī iemetām," stāsta Bagatskis. "No otras puses mums bija labs balanss. Domāju, ka neviens nevar mums pārmest, ka aizrāvāmies ar trīspunktu metieniem. Mēģinājām spēlēt, tā saukto, drive and kick. Tā vienmēr atradīsim brīvu metienu uz perimetra. Domāju, ka mēs labi izmantojām Melnkalnes izlases aizsardzību. Jau pirms spēles minēju, ka Melnkalnes spēlētāji, jo īpaši, garie spēlētāji, ir lieli, atlētiski un spēcīgi, taču lēni. Plus vēl tas, ka kādu brīdi viņi koncentrējās tikai uz Kristapu Porziņģi, atstājot brīvību groza apakšā Dairim Bertānam un Jānim Timmam."

Uz jautājumu, par cik procentiem šodienas spēlei gatavs bija vīrusa nomocītais Jānis Strēlnieks, Bagatskis atbildēja, ka komandas biedri jau pajokojuši par Jāņa bālo sejas krāsu pēc mača. "Bet bija labi. Jānis izdarīja lielu darba apjomu. Ne tikai apgādāja komandas biedrus ar piespēlēm, bet arī pats rezultatīvi uzbruka."

"Basketbola terminoloģijā ir tāda frāze kā garbage time, taču es to neatzīstu. Uzskatu, ka spēlētājam ir jāmāk nospēlēt labi jebkurā laikā, jo katram ir sava loma komandā. Visu laiku jāspēlē tā, it kā rezultāts uz tablo būtu 0:0," uzsvēra Bagatskis, komentējot arī Kristapa Janičenoka nespēlēšanu jau otro maču pēc kārtas. "Kristaps ir mentāli stiprs spēlētājs un viņa laiks šajā turnīrā vēl pienāks."

"Slovēnijas izlasei, kā jau tas basketbolā ierasts, agresivitāte sākas no mazajiem spēlētājiem. Viņiem ir Dragičs un Dončičs, plus vēl daži pieredzējuši snaiperi. Slovēņu spēles stils ir līdzīgs mūsējam. Viņi spēlē ātru basketbolu, izdarot metienus pie pirmās iespējas, jo īpaši, Dragičs. Tādēļ mums jāatceras, ka pēc metieniem, arī precīziem metieniem ātri jāatgriežas aizsardzībā. Viņiem nedrīkst ļaut ieskrieties. Slovēņi jau pārskrēja pāri frančiem un grieķiem. Tas ir labs uzskates materiāls, no kura izdarīt secinājumus."