Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Melnkalnes treneris: Manuprāt, Latvijas izlase var iekļūt finālā

© Scanpix.ee

Pēc zaudējuma Eiropas čempionāta astotdaļfinālā pret Latvijas basketbola izlasi ar 68:100 Melnkalnes valstsvienības galvenais treneris Bogdans Taņevičs ļoti atzinīgi novērtēja Latvijas spēku un atzina, ka viņa izlasei bijis maz, ko likt pretim.

„Astotdaļfinālā mums bija grūtākais pretinieks,” sacīja Bogdans Taņevičs, treneris ar 46 gadu stāžu basketbola elitē. „Kādu lielisku komandu mēs redzējām laukumā! Viņi ļoti labi izkārtoja sev metienus. Manuprāt, Latvija varētu šajā Eiropas čempionātā aizkļūt arī līdz finālam.”

„Mača beigās pietaupīju Tairīsu Raisu, jo uzvarētājs tad jau bija skaidrs,” pēcspēles intervijā turpināja Taņevičs. „Viņš jau iepriekšējos treniņos nepiedalījās ar augstāko intensitāti. Viņš sakoda zobus un centās palīdzēt, bet tas neizdevās. Tāpēc arī devu iespēju citiem spēlētājiem, kuriem tā bija vērtīga pieredze.”

„Ir ļoti grūti spēlēt aizsardzībā, ja visi pretinieku spēlētāji ir spējīgi iemest tālmetienu,” atzina Taņevičs. „Gaidījām, kad viņi kļūdīsies, taču šodien latvieši bija fantastiski. Viņi salauza mūsu morālo stāju aizsardzībā, it īpaši brīžos, kad mūsu spēlētāji aizsardzībā bija kārtīgi nocīnījušies, bet tāpat ielaida punktus.”

Savukārt Melnkalnes izlases līderis Bojans Dubļevičs pēc spēles savos komentāros bija krietni īsāks: „Esmu lepns par savu komandu, jo aizvadījām sarežģītu un grūtu turnīru. Ir svarīgi šobrīd nekrist pesimismā un saskatīt pozitīvās lietas. Mums bija slikta diena, cietām zaudējumu, un neko vairāk īsti piebilst nevaru.”