Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bagatskis: Aizsardzībā katra epizode jānostrādā līdz galam

© AP/ Scanpix

"Viņiem arī patīk ātrs basketbols, viņiem arī ir ļoti ātra pāreja uzbrukumā. Tas arī viss. Uzskatu, ka spēlētāju stils ir atšķirīgs," pirms mača pret Slovēniju Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā Stambulā sacīja Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Mums jāzina personālijas - pret ko katrā epizodē spēlējam. Jāuzmanās no tā saucamajiem ierāvieniem, sīkāk lietām. Mazie spēlētāji slovēņiem ir ļoti aktīvi, provocē, iet pēc atlēkušajām bumbām - mums tam jābūt gataviem," slovēņu stirpās puses iezīmēja Bagatskis. "Aizsardzībā katra epizode jānostrādā līdz galam. Nevaram paļauties, ka kāds cits paņems atlēkušo bumbu vai palīdzēs atsevišķās situācijās. Katram jāsāk ar koncentrēšanos tieši savam darbam aizsardzībā."

Tiek uzskatīts, ka Latvija un Slovēnija esot stila ziņā ļoti līdzīgas komandas, un Bagatskis tam piekrīt daļēji: "Viņiem arī patīk ātrs basketbols, viņiem arī ir ļoti ātra pāreja uzbrukumā. Tas arī viss. Uzskatu, ka spēlētāju stils ir atšķirīgs."

"Slovēnija ir ļoti vispusīga komanda - var dažādos veidos gūt punktus un dažādos veidos tos arī zaudēt. Bija interesanti paskatīties, kā pret viņiem spēlēja tās komandas, ko labi zinām - Somija, Polija. Poļi ne tuvu nerādīja tik kvalitatīvu basketbolu, kādu pret mums [pārbaudes spēlēs], bet visu laiku bija spēlē tik un tā. Slovēņi ļoti provocē, mēģina tikt pie pārtvertām bumbām. Mums ir vajadzīgas ekstra piespēles, bet arī jāpadomā, vai labāk konkrētā epizodē nav vajadzīgs metiens."

"Zinām, kāpēc šeit esam, kāda ir spēles nozīme, pret ko spēlējam. Visi būs noskaņoti. Jābūt mierīgiem, pārliecinātiem un agresīviem. Šīs lietas, kas jau bijušas arī iepriekš, nav jāmaina," turpināja treneris.

Atbildot uz lietuviešu kolēģa jautājumu par iespējamo papildus atbalstu tribīnēs tieši no Stambulā palikušo Lietuvas līdzjutēju puses, Bagatskis norādīja, ka par to tikai priecāsies: "Protams, būsim par to priecīgi. Neesam ienaidnieki. Jā, mums laukumā savā starpā ir kārtīgas cīņas, bet vienmēr vēlam veiksmi Lietuvai, un ceram, ka lietuvieši vēlēs veiksmi mums."