Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Timma: ''Skaļi nerunājam par saviem mērķiem, bet citas komandas sāk tos saprast''

© Foto: Romāns Kokšarovs/ F64

Latvijas izlases basketbolisti Jānis Timma un Andrejs Gražulis pirms šovakar paredzētās EČ ceturtdaļfināla spēles pret Slovēniju citēti FIBA mājaslapā. Timma izteicās, ka izlasē ir lieliska atmosfēra un saskaņots uzbrukums, kamēr Gražulis piekrita savam komandas biedram, ka izlasē tiek domāts tikai par katru nākamo spēli.

„Esmu kļuvis vecāks un izaudzis kā persona,” atzina Jānis Timma intervijā FIBA mājaslapai, kurā īpaši izcelts viņa universālais sniegums Eiropas čempionātā, palīdzot Latvijai uzvarēt piecās no sešām spēlēm. „Katrā vasarā es turpinu strādāt un trenēties, lai kļūtu labāks. Protams, to darīt ir vieglāk, ja blakus ir lieliski puiši, viņi man daudz ko iemāca, un ceru, ka kopā turpināsim attīstīties.”

„Mēs esam neticama sarežģīta komanda pretinieku aizsardzībai, jo mums ir vairāki čaļi, kuri var gūt daudz punktu, ja ir viņu diena,” sacīja Timma, apliecinot, ka Latvijas izlase nepaļaujas tikai uz Kristapa Porziņģa veikumu. „Ja pretinieki koncentrējas uz vienu mūsu spēlētāju, tad mums ir citi puiši, kuri ir brīvi. Principā mēs vienkārši saspēlējamies, gaidot savas iespējas. Mums ir spēlētāji, kuri cīnās katrā spēles pozīcijā, aizsardzībā un uzbrukumā. Manuprāt, tas arī ir galvenais, ko pateikt par mūsu spēli.”

Intervijā tika piesaukts, ka Timma formāli joprojām ir NBA kluba Orlando „Magic” sistēmā, taču Latvijas uzbrucējs norādīja, ka par to šobrīd nedomā: „Nekoncentrējos uz NBA. Šobrīd galveno uzmanību pievēršu sev. Ja pienāks tāds brīdis, kad viss nostāsies savās vietās un radīsies iespēja, tad kāpēc ne.”

Runājot par šovakar gaidāmo ceturtdaļfinālu, Timma izteica cerību, ka gaidāma aizraujoša spēle: „Dončičs un Dragičs noteikti būs ļoti svarīgi faktori šajā spēlē, bet arī mums ir lieliski aizsargi. Tā būs lieliska spēle, mums pretim stāsies spēcīga komanda. Mēs kļūstam labāki līdz ar katru nākamo spēli, cerams, ka tas tā turpināsies.”

Latvija pēc neatkarības atgūšanas vēl nekad nav sagaidījusi Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu ar tik lielām cerībām uz medaļu, taču Timma norādīja, ka izlase neskrien notikumiem pa priekšu: „Mēs to skaļi nesakām, mēs vienkārši aizvadām spēli pēc spēles, un pārējās komandas sāk to saprast - mēs šeit neesam vienkārši uzspēlēt, mēs šeit esam, lai uzvarētu. Cerams, ka mēs saglabāsim tādu pašu attieksmi gan laukumā, gan ārpus tā, un paliksim kā vienota komanda.”

Savukārt Andreju Gražuli uz sarunu bija aicinājuši FIBA Eiropas kausa pārstāvji. Gražulim , ja Latvija šovakar uzvarēs un tiks pusfinālā, garantējot sev vēl divas EČ spēles, „draud” visai smags kalendārs. EČ pēdējā spēle tādā gadījumā Latvijai būtu 17. septembrī, kamēr Gražuļa jaunā komanda „Parma” Eiropas kausa pirmo spēli aizvadīs 21. septembrī. „Centīšos paspēt,” smejoties atbildēja Gražulis.

„Ļoti gaidu, kā izvērsīsies mana pirmā sezona ārzemju klubā, taču vispirms mums ar labiem rezultātiem jāpabeidz Eiropas čempionāts, tad arī var sākt domāt par citām lietām,” sacīja Gražulis. „Šobrīd izlasē cenšamies neskatīties pārāk tālu nākotnē, vienkārši pievēršam uzmanību tikai nākamajai spēlei.”

„Man patīk atmosfēra, man patīk spēles,” sacīja šāda līmeņa turnīra debitants Gražulis. „Mēs esam sagatavojušies katrai spēlei, un kopumā nav daudz atšķirību no regulārās sezonas. Ir gan nedaudz citādi iegūtās pieredzes ziņā, jo šobrīd manā komandā ir daudz labāki spēlētāji. Viņi padara visu vieglāku.”

Gražulis neslēpa, ka viņa sniegumā netrūkst uzlabojamu lietu, pie kurām viņš turpinās strādāt: „Domāju, ka esmu audzis kā basketbolists, taču ne ļoti iespaidīgi. Vēl ir daudz, pie kā strādāt - pie metiena, piemēram, pie spēles lasīšanas. Spēlēšana Ventspilī un FIBA Čempionu līgā bija ļoti laba pieredze augstā līmenī.”