Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Dončičs: "Gribētu būt kā Porziņģis. Viņš ir lielisks, varbūt pat labākais pasaulē"

© Scanpix.ee

Slovēnijas basketbola izlase ar rezultātu 103:97 pārspēja Latviju un tikai otro reizi vēsturē iekļuva Eiropas čempionāta labāko četriniekā. Treneri un spēlētāji pēc mača, protams, neslēpa prieku par panākumu.

Slovēnijas izlases galvenais treneris Igors Kokoškovs: "Spēle bija ļoti sarežģīta - kā laukumā, tā arī gatavojoties. Latvijai ir ļoti īpaša komanda. Porziņģis ir neparasts spēlētājs, ko viņš atkal apliecināja, bet mūsu puikas pierādīja, ka viņiem ir liels raksturs un daudz meistarības. Bijām pelnījuši uzvarēt, un šī Slovēnijas basketbolam neapšaubāmi ir liela diena. Par spīti apsveikumiem, kas plūst no visām malām, mēs vēl neesam ieguvuši medaļu."

Slovēnijas izlases uzlecošā zvaigzne Luka Dončičs: "Spēle bija ārkārtīgi saspringta visas 40 minūtes. Skatītājiem, kuri varēja izbaudīt šādu spēli, tā noteikti bija lieliska cīņa. Beigās pierādījām, ka esam spēcīgāki, un jau visu turnīru rādām, uz ko esam spējīgi. Mēs neviena nebaidāmies. Zinām, kas ir Spānija, un mums būs jāaizvada ļoti laba spēle, lai to uzvarētu. Trakais tālmetiens uzbrukuma beigās pret vairogu? Man paveicās, taču man arī bija pārliecība, ka bumba lidos grozā. Es to iemācījos no kluba biedra Serhio [Juja], kurš allaž izpilda šādus metienus. Porziņģis? Gribējām spēlēt caur viņu, jo viņš guva - cik? - 34 punktus? Viņš ir lielisks spēlētājs un labs cilvēks. Un ceru, ka varēšu būt kā viņš. Viņš ir lielisks spēlētājs. Varbūt pat labākais pasaulē."

Slovēnijas izlases centrs Gašpers Vidmars: "Esam priecīgi, bet apzināmies, ka pēc pāris dienām mūs sagaida Spānija, kas ir fenomenāla komanda un pret kuru, ja vēlamies uzvarēt, ir jānospēlē perfekts mačs. Abas komandas gribēja uzvarēt, tādēļ beigās asinis sāka vārīties. Porziņģis ir lielisks spēlētājs, viņš guva daudz punktu, viņam ir labs metiens, un viņš ir ļoti garš. Taču ar komandas spēli spējām izcīnīt uzvaru. Pārtraukumā starp puslaikiem bija skaidrs, ka mums laukumā ir jāparāda sava īstā seja, citādi viss divu mēnešu darbs būtu vējā."

Slovēnijas izlases uzbrucējs Edo Muričs: "Zinājām, ka pēc sešu uzvaru sērijas varējām visu sabojāt un zaudējuma gadījumā lidot atpakaļ uz Slovēniju. Nevēlējāmies to darīt, tādēļ laukumā atstājām visu sirdi un dvēseli un pelnīti uzvarējām. Aizvadījām lielisku galotni, kurā bija redzams, ka mums ir augstākās klases spēlētāji, kuriem izšķirošajos brīžos rokas netrīc. Šī uzvara noteikti pacels mūsu pašapziņu, kas būs ļoti svarīgi nākamajās spēlēs."