Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

FIBA Porziņģi iekļauj simboliskajā izlasē

© Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/ SCANPIX

FIBA nosaukusi Eiropas čempionāta basketbolā ceturtdaļfinālu simbolisko piecinieku, un tajā, neskatoties uz Latvijas izlases zaudējumu, iekļauts Kristaps Porziņģis. Izlasē iekļauti arī divi slovēņi – saspēles vadītājs Gorans Dragičs un aizsargs Luka Dončičs.

Latvijas izlasei Eiropas čempionāts beidzās otrdienas vakarā, ar 97:103 piekāpjoties Slovēnijai. Pēc pirmā puslaika mūsējiem bija četru punktu pārsvaru, taču pēc lielā pārtraukuma trūka asuma, tāpat rezultātu nedeva glābšanās mēģinājumi galotnē.

Neskatoties uz zaudējumu, ceturtdaļfinālu simboliskajā izlasē iekļauts Latvijas valstsvienības līderis Kristaps Porziņģis. Viņš neveiksmē izcēlās ar 34 punktiem, realizējot 79% divpunktu un 82% soda metienu. Tāpat Porziņģis savāca sešas atlēkušās bumbas un bloķēja vienu metienu. Mača beigas gan viņš nesagaidīja, jo savāca piecas piezīmes.

Simboliskajā pieciniekā iekļauti arī abi Slovēnijas izlases līderi - Gorans Dragičs un Luka Dončičs. Saspēles vadītājs un komandas kapteinis Dragičs panākumu kaldināja ar 26 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām bumbām zem groziem, turklāt ar viņu laukumā slovēņi guva par 21 punktu vairāk nekā latvieši. Savukārt 18 gadus vecais Dončičs bija rezultatīvākais komandā ar 27 punktiem, kā arī pievienoja deviņas atlēkušās bumbas.

Spānijas izlases panākumu pret vāciešiem kaldināja centrs Marks Gazols, kurš svarīgajā trešajā ceturtdaļā palīdzēja čempioniem un galvenajiem favorītiem aizbēgt. Jaunākais no brāļiem Gazoliem iemeta 28 punktus, realizējot četrus tālmetienus, savāca desmit atlēkušās bumbas un izdalīja četras rezultatīvas piespēles, kā arī bloķēja divus metienus.

Tāpat simboliskajā pieciniekā iekļauts Serbijas izlases līderis Bogdans Boganovičs, kurš ceturtdaļfinālā palīdzēja tikt galā ar Itālijas valstsvienību. Aizsargs guva 22 punktus, realizējot septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, lai gan no distances viņam neveicās - viens no deviņiem. Tāpat Bogdanoviča kontā sešas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles.

Spānijas izlase šovakar pirmajā pusfinālā pulksten 21:30 tiksies ar slovēņiem, bet rīt spēkosies Krievijas un Serbijas valstsvienības.