Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas Basketbola līgā šaubas par divām komandām

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps un finālsērijas MVP Mareks Mejeris © Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas jaunās sezonas sākums plānots jau 27. septembrī, taču joprojām nav skaidrības par divu komandu dalību, sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas basketbola līgu direktora pienākumu izpildītājs Edgars Bērziņš.

Lai arī 10. augustā Latvijas Basketbola savienības mājaslapā tika apstiprināts jaunās sezonas dalībnieku sastāvs, tas joprojām negarantē visu desmit komandu startēšanu jaunajā sezonā. Kā sacīja Edgars Bērziņš, šaubīgākā situācija pašlaik ir ar Jūrmalas klubu un "Barons kvartālu". Lielāka skaidrība gaidāma nākamajā ceturtdienā, kad norisināsies savienības valdes sēde.

Gadījumā, ja kāda no komandām tomēr nevarēs startēt jaunajā sezonā, aizvietotājas netiks meklētas. Otrās divīzijas uzvarētājas "Jelgava"/BJSS un "Vidzemes Augstskola"/"Valmiera Glass" varētu augstākajai sabiedrībai pievienoties kādā no nākamajām sezonām, taču, kā jau tika vēstīts iepriekš, šosezon iegūtās tiesības vēl neizmantoja. "Nedēļas laikā savākt nepieciešamo budžetu, sastāvu un pārējo būtu pārāk sarežģīti. Ja kāda komanda nepiedalīsies, spēlēsim ar nepāra skaitu," sacīja Bērziņš.

Šobrīd kā sezonas sākuma datums plānots 27. septembris. Ļoti iespējams, atklāšanas spēle varētu notikt Ogrē, kur pie sastāvu pastiprinājušajiem ogrēniešiem viesotos Latvijas čempione VEF, taču kalendārs, izspēles sistēma un pārējās detaļas būs atkarīgas no komandu skaita. Bērziņš gan atzina, ka VEF un Valkas komanda arī šosezon spēlēs tikai divus apļus. Neparedzētu pārmaiņu nebūs arī ģenerālsponsora un raidtiesību ziņā - līgu joprojām sauks "OlyBet" Latvijas Basketbola līga, bet par tās spēļu translēšanu līgums joprojām ir spēkā ar "Lattelecom".

Augustā līdzdalību "OlyBet" LBL 2017./2018. gada čempionātā apstiprināja desmit komandas no Rīgas (VEF,, "Barons kvartāls", "Latvijas Universitāte"), Ventspils, Valmieras, Jēkabpils, Liepājas, Jūrmalas, Ogres un Valkas.