Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Šmits noslēdz līgumu uz pieciem gadiem ar "Barcelona"

© Sportando

ULEB Eirolīgas dalībniece "Barcelona", kas pagājušajā sezonā Spānijas čempionātā ieņēma sesto vietu, bet zeltu pēdējoreiz izcīnīja 2014. gadā, parakstījusi līgumu uz piecām sezonām ar latviešu basketbolistu Rolandu Šmitu, kurš Eiropas čempionātā vidēji mačā guva 5,6 punktus.

22 gadus vecais Rolands Šmits pārstāvēja Latvijas izlasi Eiropas čempionātā. Spēka uzbrucējs vidēji laukumā pavadīja 14,5 minūtes, kuru laikā iemeta 5,6 punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Ceturtdaļfinālā viņš čempionu slovēņu grozā iemeta desmit punktus un parūpējās par sulīgu epizodi, ietriecot bumbu grozā no augšas.

"Barcelona" līgumu ar latvieti noslēgusi uz piecām sezonām - līdz 2022. gada 30. jūnijam. Tomēr viņš ULEB Eirolīgas dalībniecei pievienosies tikai nākamajā vasarā, jo gaidāmo sezonu pavadīs līdzšinējā klubā "Fuenlabrada". Klubiem izdevies vienoties par īres līgumu.

Šmits uz Madridi devās 16 gadu vecumā un pamazām ieguva vietu pirmās komandas rindās. Aizvadītajā sezonā viņš Spānijas čempionātā guva 7,5 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas, vidēji laukumā pavadot 22 minūtes. Eirokausā viņš tika atzīts par labāko jauno spēlētāju. Vidēji mačā Šmits iemeta 9,4 punktus un realizēja 49% tālmetienu. Spānijā Šmits neskaitās leģionārs.

Pagājušajā sezonā "Barcelona" pirmo reizi kopš 2006. gada nespēlēja Spānijas čempionāta finālā un bija jāsamierinās ar sesto vietu. 2014. gadā komanda ieguva zeltu, bet pēc tam divas reizes zaudēja finālā. Tāpat arī Eirolīgā nācās samierināties ar 11. vietu, pirmo reizi kopš 2005. gada netiekot ceturtdaļfinālā.