Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis pēc "Knicks" līdera Karmelo aizmainīšanas: Esmu gatavs šim izaicinājumam

© AP/ SCANPIX

Atgriežoties Ņujorkā, 22 gadus vecais Kristaps Porziņģis lidmašīnā iekāpa kā Karmelo Entonija komandas biedrs, bet no tās izkāpa kā Ņujorkas "Knicks" līderis un lielākā zvaigzne. Latviešu basketbolists izdevumam NY Daily News sniedza pirmo interviju kopš atgriešanās ASV un lielā maiņas darījuma.

"Esmu gatavs izaicinājumam. Esmu sevi gatavojis šim brīdim," sacīja Kristaps Porziņģis. "Karmelo man bija kā mentors, jau kopš pirmās dienas viņš man bija kā lielais brālis. Aizrakstīju viņam ziņu, lai pateiktu, ka novērtēju to, ka varēju no viņa mācīties. Man bija svarīgi tas, ka viņš bija man blakus, un es viņu ļoti cienu. Tāpat arī viņam pateicu, ka, ja viņš neņems līdzi [uz Oklahomasitiju] savu rolsroisu, tad es par to parūpēšos."

Medijos cirkulē dažādas baumas par attiecību pasliktināšanos starp Porziņģi un "Knicks" galveno treneri Džefu Hornačeku, kurš sarunā ar liepājnieka labāko draugu Villiju Ernangomesu esot viņu nosaucis par pārāk mīkstu. Porziņģis gan negribēja tās komentēt un savas attiecības ar Hornačeku nodēvēja par lieliskām. Tāpat Porziņģis atteicās komentēt savu neierašanos uz tradicionālo pēcsezonas tikšanos ar vadību. "Godīgi, būtu lieliski, ja šis gads varētu būt kā jauns sākums. Es tikai vēlos svaigu sākumu un par to vairs nerunāt."

USA TODAY Network/Sipa USA/ SCANPIX

"Man bija svarīgi atslēgties no visa," Porziņģis piebilda. "Strādāju pie savas spēles un atpūtināju prātu. Visu vasaru turpināju smagi strādāt, lai būtu šajā pozīcijā. Atgriežos ar svaigu prātu un neko nevēlos ņemt līdzi no iepriekšējās sezonas." Viena no epizodēm, kurā Porziņģis parādīja, ka neatbilst stereotipam par mīksto eiropieti, bija Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pret Slovēniju, kur viņš saķērās ar naturalizēto Entoniju Rendolfu, kurš savulaik nepilnu sezonu pavadīja arī "Knicks". "Viņš nav runāšanas vērts. Es par sevi pastāvēšu katrā situācijā," sacīja Porziņģis.

Vēl pirms komandas prezidenta Fila Džeksona atlaišanas organizāciju nācās pamest Porziņģa iemīļotajam individuālajam trenerim Džošam Longstafam, ar kuru "Knicks" izvēlējās neturpināt sadarbību. "Necenšos analizēt to situāciju," teica liepājnieks. "Nevēlos to uztvert personiski. Vēlu Džošam visu to labāko, varbūt, ka nākotnē atkal varēsim strādāt kopā. Nezinu, kādi bija [viņa atlaišanas] iemesli. Tas nebija manās rokās, bet esmu Džošam pateicīgs. Viņš ieguldīja ļoti lielu darbu. Viņš ir liels profesionālis. Un tas ir galīgi garām."

Eiropas čempionātā Porziņģis spēlēja vidēji 27 minūtes, kuru laikā tika pie 23,6 punktiem, 5,9 atlēkušajām bumbām, 1,9 bloķētiem metieniem un 1,7 kļūdām. Latvietis bija trešais rezultatīvākais finālturnīrā, piekāpjoties vien Aleksejam Švedam (24,3) un Denisam Šrēderam (23,7), kā arī bija labākais bloķētājs, apsteidzot Artemu Pustoviju (1,7). "Eiropas čempionātā jutos lieliski," teica Porziņģis. "Paņēmu nedaudz brīvu, bet jūtos, kā būtu labākajā formā dzīvē. Kolīdz sapulcēsimies treniņnometnē, redzēsim, uz ko esam spējīgi. Mums ir jauna komanda, bet, ja sanākam kopā, varam kaut ko paveikt." Porziņģis vēlreiz atkārtoja, ka viņa sapnis ir "Knicks" pavadīt visu karjeru, tomēr noteica: "Nekad nevari zināt, kas var notikt."