Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: Darbs valstsvienībā palīdzēs man spēlēt "Knicks"

© FIBA

"Esmu saviļņots par iespēju būt par komandas līderi, taču stāsts nav par vienu cilvēku. Komandā ir 15 puiši, svarīgs būs komandas veikums," pirmdien, 25. septembrī, preses konferencē teica Ņujorkas basketbola kluba "Knicks" spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis.

Vai biji dusmīgs uz komandu? Vai joprojām dusmojies?
Nē. Sezonu sākšu no baltas lapas. Viss, kas noticis pagātnē, lai paliek pagātnē. Labāk runāsim par jauno sezonu.

Kā ir ierasties treniņnometnē bez Karmelo Entonija? Ko iemācījies no viņa?
Esmu tiešām pateicīgs, ka varēju divas sezonas spēlēt kopā ar viņu un mācīties. Viņš bija lielisks līderis, labs aizgādnis man un uztvēru viņu kā vecāko brāli. Nejūtu neko citu kā cieņu pret Karmelo un vēlu viņam nākotnē visu labāko.

Ko domā par virzienu, kurā dodas "Knicks" organizācija?
(Domā, pārjautā) Noticis daudz pārmaiņu. Ņujorkā ierados vakar (svētdien, 24. septembrī) un nezinu visas nianses. Uzturējos Latvijā, lai uzlabotu savu spēli un atgrieztos kā labāks spēlētājs. Esmu drošs, ka vadība rīkojusies kluba labā un tas pats jādara spēlētājiem, lai virzītos uz priekšu.

Vai sarakstē ar vadību guvi pārliecību, ka pārmaiņas notiek pareizajā virzienā?
Vēlos tam ticēt. Uzticos šiem cilvēkiem. Ticu, ka viņi vēlas mūsu izaugsmi un panākumus. Klubā ieradušies daudzi jauni cilvēki, notiek pārmaiņas. Kā jau teicu, esmu ieradies ar atvērtu prātu un priecīgs.

Vai kādreiz mēģināji pierunāt Karmelo palikt komandā?

Vasaras gaitā sūtījām viens otram īsziņas. Apzināmies, ka NBA galu galā ir bizness. Ticu, ka došanās uz Oklahomu viņam bija labākais risinājums. Runājot par Džefu Hornačeku - mums ir lieliskas attiecības. Nezinu, kur aug kājas baumām par nesaskaņām.

Daudzi spēlētāji devušies no Austrumu konferences uz Rietumiem, ieskaitot Karmelo. Vai tas uzlabos komandas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm?
Domāju, ka nav jācer uz konferences novājināšanos. Jābūt pietiekami labiem, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs. Austrumi, Rietumi, centīsimies būt tik labi, cik vien iespējams un tad sapratīsim izredzes.

Enesa Kantera ierašanās nozīmē, ka, iespējams, vairāk būs jāspēlē ceturtā numura pozīcijā. Vai jutīsies komfortabli?
Jūtos ērti, spēlējot kā spēka uzbrucējs. Jāskatās, kā tiks sadalīti pienākumi un spēles laiks. Mums ir daudz garo puišu, tāpēc esmu drošs, ka treniņos konkurences netrūks.

Vari pastāstīt, kā vasarā kļuvi labāks un stiprāks?
Man bija lieliska vasara. Pēc sezonas beigām atpūtos, augstākais, desmit dienas. Ātri atgriezos darbā, lai piestrādātu pie visa. Skrēju skrejceļā, peldēju baseinā, strādāju pie ķermeņa plastikas - neko tādu agrāk nebiju darījis.

Ieguldīju daudz darba un jūtu pārliecību. Domāju, ka labi nospēlēju Eiropas čempionātā - tas nebeidzās tā, kā vēlējāmies. Latvijai tas bija labākais turnīrs pēc neatkarības atjaunošanas, tāpēc esmu lepns par puišiem. Darbs valstsvienībā man palīdzēs spēlēt “Knicks”.

Kā komandai pietrūks Karmelo?
Acīmredzams, viņa klātbūtne samazināja spiedienu laukumā. Viņš vienmēr atradās pretinieku komandas uzmanības centrā. Tagad būšu viens no puišiem, kuriem pretinieki pievērsīs lielāku uzmanību. Tas padarīs lietas sarežģītākas. Būs citādi, jo Karmelo piesaistīja ļoti daudz uzmanības. Man jābūt tam gatavam.

Vai šosezon kļūsi par "All Star" spēlētāju?
Ticu, ka jā.

Ko tev nozīmē iespēja būt par komandas līderi?
Koncentrēšos darbam, lai saprastu un iegūtu līdera cienīgas kvalitātes. Visu vasaru strādāju, lai katru dienu kļūtu labāks. Ja iegūsti pārliecību, vari būt gatavs līdera lomai. Cilvēkiem smagi jāstrādā, viņiem jābūt kopīgam mērķim un tad var prasīt no katra atbildību par paveikto. Centīšos kļūt par paraugu pārējiem puišiem un prasīt atbildību no citiem. Mums ir arī citi līderi, kuri spēs palīdzēt.

Vai tev bija svarīgi tikt pāri iepriekšējās sezonas sarūgtinājumiem?
Man bija svarīgi atslēgties no visa - strādāt pie savas spēles un nedomāt par neko citu. Teikšu godīgi, man patika būt mājās un izbaudīt laiku kopā ar ģimeni. Tas man dod ļoti daudz pozitīvas enerģijas. Šie pieci mēneši man bija ļoti svarīgi.