Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāns pārliecinošs "Spurs" uzvarā

© AP/ SCANPIX

Naktī uz pirmdienu trešo pārbaudes spēli pirms jaunās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas aizvadīja Sanantonio "Spurs" - Dāvim Bertānam demonstrējot pārliecinošu sniegumu, "Spurs" ar 122:100 izcīnīja drošu panākumu pār Denveras "Nuggets".

Bertāns cīņā iesaistījās uz maiņu pirmās ceturtdaļās izskaņā, drīz pēc tam aizmeta garām savu pirmo tālmetienu, taču turpināja ar izprovocētu piezīmi metienā pēc garāmgājiena un diviem precīziem soda metieniem. Vēlāk trāpīts arī trīspunktnieks, un pirmajā puslaikā Dāvis sakrāja labāko +/- rādītāju komandā (+10). "Spurs" pēc puslaika bija vadībā ar 66:54.

Arī trešajā ceturtdaļā Bertāns no rezervistu soliņa piecēlās tās izskaņā, un arī šoreiz nekavējoties bija rezultatīvs. Vispirms Dāvis trāpīja trijnieku no stūra, bet pēc tam pievienoja vēl trīs punktus ar "2+1" gājienu. Līdz Dāvja nākšanai laukumā "Nuggets" bija paspējusi izlīdzināt rezultātu, bet pēc rūjienieša iesaistīšanās "Spurs" veica izrāvienu, uz ko Denverai atbildes vairs nebija - .

Dāvis Bertāns kopumā spēlēja 20 minūtes, guva desmit punktus (2p. 0/1, 3p. 2/3, s.m. 4/4), pārtvēra trīs bumbas, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas un saņēma četras piezīmes, kā arī izcēlās ar otro labāko +/- rādītāju komandā (+28).

Rezultatīvākais "Spurs" rindās ar 21 punktu bija Lamarkuss Oldridžs, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. 20 punktus pievienoja Braiens Forbss. "Nuggets" rindās ar 19 punktiem, septiņām bumbām un četrām piespēlēm izcēlās serbu centrs Nikolā Jokičs.

No ierastajiem rotācijas spēlētājiem šajā mačā nespēlēja Kavai Lenards, Pau Gazols, Petijs Milzs un Kails Andersons un, protams, arī savainotais Tonijs Pārkers.

Šī bija trešā no kopumā piecām pirmssezonā paredzētajām spēlēm "Spurs" komandai - iepriekšējās divās uzvaras tika dalītas uz pusēm. Nākamo maču Sanantonio aizvadīs naktī uz trešdienu, mājās uzņemot Orlando "Magic".

Citā mačā Goldensteitas "Warriors" spēlē Ķīnā sagrāva Minesotas "Timberwolves" - 142:110. Stefens Karijs iemeta sešus trīspunktniekus un sakrāja 40 punktus, kā arī atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Klejam Tompsonam astoņi no desmit tālmetieniem sasniedza mērķi, bet visā mačā aizsargam 28 punkti un sešas piespēles. Endrjū Viginss bija rezultatīvākais Minesotas komandā ar 21 punktu.