Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: Puiši zina, ka sargāšu grozu, bet pretinieks jāaptur arī no perimetra

© AP / Scanpix

Pārbaudes spēlēs bez uzvarām turpina cīnīties Ņujorkas "Knicks", kas aizvadītajā naktī izbraukumā ar 83:117 piekāpās Nacionālās basketbola asociācijas pagājušās sezonas vājākajai komandai Bruklinas "Nets". Kristaps Porziņģis, kurš spēlēja tikai pirmajā puslaikā, norādīja, ka savainojums nav pārāk nopietns, un nebija apmierināts ar paveikto aizsardzībā.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja tikai 15 minūtes, jo labā gurna apvidū sajuta sāpes, un komanda pieņēma lēmumu lieki neriskēt. Latvietis sacīja, ka savainojums nebija kādas konkrētas epizodes sekas. "Puslaika pārtraukumā atdzisu, un tobrīd arvien vairāk jutu sāpes. Pateicu treneriem, un viņi pieņēma lēmumu neļaut atgriezties laukumā." Porziņģis nedomāja, ka problēma ir pārāk nopietna, taču ārsti vēl tikai lems, vai viņš dosies laukumā nākamajā mačā.

Ņujorkas "Knicks" ielaida 117 punktus, un vājais sniegums aizsardzībā pēc dueļa bija karsts temats. "Uzskatu, ka radām grūtības paši sev. Koncentrējamies nepareizajām lietām, kaut vajadzētu darīt elementārāko un aizsardzībā strādāt ar pašatdevi. Jābūt pašcieņai un aizsardzībā jāspēlē viens pret vienu. Puiši zina, ka būšu groza tuvumā un to aizsargāšu, cik spēšu, taču viņi ir jāaptur arī no perimetra," pauda Porziņģis.

"Jānoskatās spēles ieraksts un jāsaprot, ko darījām nepareizi. Ticu, ka pašatdeve bija nepieciešamajā līmenī. Taču tērējām enerģiju nepareizajām lietām. Pārāk satraucamies par mainīšanos un tādām lietām," teica Porziņģis, kurš bloķēja pretinieku trīs metienus, tostarp apturot Ņujorkas agrāko sensāciju Džeremiju Linu.

Ņujorkas "Knicks" zaudējusi visās trīs pārbaudes spēlēs, un naktī uz otrdienu pretī stāsies Hjūstonas "Rockets", kas vasaras laikā kļuvusi vēl spēcīgāka. Ņujorkā notiek cīņa par pirmā centra lomu. Villijs Ernangomess pārliecinošajā zaudējumā guva 17 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kaut laukumā pavadīja tikai 22 minūtes, tomēr aizsardzībā viņš bija viens no vājajiem posmiem.

"Mums ir jākļūst labākiem. Mūsu sastāvā nav centru, kas bieži bloķētu metienus, taču viņam ir jāizmanto augums un lēciens," Ernangomesa sniegumu vērtēja komandas galvenais treneris Džefs Hornačeks. Pret Hjūstonu viņa rīcībā būs aizsargs Rons Beikers, kurš pēdējās nedēļas pavadījis, cīnoties ar izmežģīto potīti. Ar viņu vasarā tika parakstīts līgums uz divām sezonām par 4,1 miljonu, un summa pārsteidza daudzus.