Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bagatskis dosies stažēties uz "Mavericks", "Spurs" un "Clippers"

Ainars Bagatskis un "Spurs" viceprezidents basketbola jautājumos Montijs Viljamss Latvijas izlases treniņā Stambulā © Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

"Laiks investēt sevī," savu šī brīža brīvā aģenta statusu treneru tirgū līdzšinējais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis izmantos, lai dotos uz ASV un izmantotu iespējas vērot vairāku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un ASV universitāšu komandu treniņprocesu.

"Ja nekas kardināli nemainīsies manā dzīvē, tad nākamās nedēļas sākumā došos uz ASV. Nedaudz paskatīšos, kā lielie puikas spēlē basketbolu, kā trenē un sagatavo komandas. Dalasa, Sanantonio un "Clippers", plus dažādas tur esošās universitātes, ko iespējams apmeklēt, ko mani kolēģi man sarūpējuši," savus tuvākās nākotnes plānus intervijā portālam Sportacentrs.com ieskicēja treneris Bagatskis.

50 gadus vecais speciālists, kurš pēdējos astoņus gadus bija Latvijas valstsvienības galvenais treneris, pēc septembrī notikušā Eiropas čempionāta finālturnīra pavēstīja, ka neturpinās darbu ar komandu. Latvijas komanda čempionātā izcīnīja piekto vietu, kas ir augstākas sasniegums kopš neatkarības atgūšanas un kopš 1939. gada.

Bagatskis jau iepriekš izmantojis līdzīgu iespēju, 2010. gadā vairāk nekā mēnesi pavadot Dalasas "Mavericks" nometnē. Arī toreiz Bagatskis apmeklēja vairākas universitāšu komandas.

Jāpiebilst, ka aizvadītajā vasarā VEF skolas galvenais treneris Raimonds Feldmanis stažējās Ņūorleānas "Pelicans" komandā Lasvegasas vasaras līgā.

Tuvāko dienu laikā portālā Sportacentrs.com tiks publicēta pilna intervija ar Ainaru Bagatski.