Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

VEF cieš sakāvi Ņižņijnovgorodā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

VEF basketbolisti (0-2) svētdien, 15. oktobrī, VTB līgas izbraukuma spēles otrajā puslaikā guva tikai 28 punktus un zaudēja "Nizhny Novgorod" ar 64:80.

Jānis Gailītis pieņēma lēmumu, kurš sevi attaisnoja jau cīņas pirmajās minūtēs. Alekss Peress pirmā numura pozīcijā nomainīja Entveinu Skotu un kontrolēja bumbu krietni vien labāk par savu amerikāņu kolēģi. Meksikānis vairākas reizes iespēlēja bumbu Iļjam Gromovam un Marekam Mejerim - abi rezultatīvi uzbruka no spēles vai izprovocēja piezīmes. Skots devās laukumā uz maiņu un otrā numura pozīcijā jutās daudz ērtāk, realizējot pirmo trīspunktu metienu. Sekmīgi spēlē no soliņa iesaistījās arī Rolands Freimanis un Arnolds Helmanis, pirmās ceturtdaļas beigās vairākas reizes panākot komandai piecu punktu pārsvaru - 20:15.

Komandas disciplīna un spēle aizsardzībā kopumā bija laba - Ņižņijnovgorodai nebija daudz iespēju gūt punktus pēc kļūdām vai izcīnot atlēkušās bumbas uzbrukumā. Tālāku izrāvienu kavēja garo spēlētāju piezīmju problēmas. Gromovam septiņās minūtēs tika fiksēti trīs pārkāpumi, lēnām piezīmes krājās arī Mejerim. Savas iespējas daļēji izmantoja Helmanis un Skots, tādējādi arī puslaika pārtraukumā izdevās doties ar nelielu pārsvaru - 36:34.

Trešā ceturtdaļa sākās ar vairākiem kļūdām un neprecīziem metieniem. Pretinieki izmantoja “dāvanas”, guva punktus pēc kļūdām un veica 0:9 izrāvienu - 36:43. Arns Labucks guva piecus punktus pēc kārtas, pārtraucot Ņižņijnovgorodas ofensīvu - 41:43. Neilgi pēc tam Skota tālmetiens samazināja starpību līdz minimumam (44:45), taču pusstundas beigās VEF uzbrukums atkal apstājās. Rīdzinieki vairāk nekā piecas minūtes nespēja trāpīt no spēles. Aizsardzībā klājās labāk, tomēr pretējā laukuma pusē ar Gromova un Skota izprovocētajām piezīmēm vien bija par maz - 48:54.

Izšķirošās desmitminūtes sākumā VEF sekmes metienos būtiski neuzlabojās. Trīs minūšu laikā ar vienīgo guvumu perimetrā izcēlās Mareks Mejeris, kamēr pretinieki bumbu grozā nogādāja trīsreiz. Stevans Jelovacs iemeta grūtu tālmetienu pāri rokām, Pjotrs Gubanovs saņēma labu piespēli groza apakšā - 51:61. Nākamos metienus rīdzinieki trāpīja (Mejeris, Atis Ate), taču pretinieki bija ieguvuši pārliecību uzbrukumā un turpināja izmantot iespējas - 56:69. Vēl viena nelabvēlīga ziņa - VEF tuvojās komandas piezīmju normai. Pēdējās minūtēs lūzumu panākt neizdevās.