Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Spurs" sezonu sāk ar uzvaru, Bertāns bez punktiem

© AP/ SCANPIX

Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio „Spurs” savā NBA sezonas pirmajā mačā ar 107:99 pārspēja Minesotas „Timberwolves”. Ar 25 punktiem izcēlās Lamarkuss Oldridžs.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja četras minūtes, kuru laikā punktus neguva (3p. 0/1). Viņš savāca divas atlēkušās bumbas un spēli pabeidza ar +/- rādītāju mīnus seši.

„Spurs” sākumsastāvā sūtīja jaunos spēlētājus Dežonti Mareju un Kailu Andersonu, kamēr Petijs Milzs un Rūdijs Gejs spēlē iesaistījās kā rezervisti. Sanantonio komanda cīņā pret vasarā krietni pastiprināto „Timberwolves” pirmās ceturtdaļas vidū veica izrāvienu 9:0, kad tālmetienus cits pēc cita trāpīja Milzs, Manu Džinobili un Lamarkuss Oldridžs. Pirmo ceturtdaļu „Spurs” noslēdza ar vadību 32:25, turklāt Gejs „Spurs” rindās bija debitējis ar pāris dankiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā laukumā devās arī Bertāns, kurš tika pie pāris atlēkušajām bumbām, bet aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu. Tobrīd „Spurs” klājās visai grūti ar punktu gūšanu, bet puslaika turpinājumā izdevās saglabāt vadību. Rezultatīvi spēlēja Oldridžs, kurš arī izcēlās ar iespaidīgu „putback” danku (53:49).

Spurs.com

Neliels atrāviens „Spurs” vēl izdevās trešās ceturtdaļas izskaņā, taču par savu uzvaru priekšlaicīgi neizdevās parūpēties, un piecas minūtes pirms spēles beigām Minesotā pirmo oficiālo spēli aizvadījušais Džimijs Batlers izvirzīja „Timberwolves” vadībā (92:91). Uzreiz gan sekoja „Spurs” atbilde ar izrāvienu 9:0. Pēdējā minūtē Denijs Grīns iemeta svarīgu tālmetienu, un „Timberwolves” pretestība tika apturēta, Sanantonio uzvarot ar 107:99.

Oldridžs, kurš nesen pagarināja līgumu ar „Spurs”, spēli pabeidza ar 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, kamēr jaunais Marejs pievienoja 16 punktus. Gejs savā debijā guva 14 punktus un palīdzēja „Spurs” uzvarēt cīņā zem groziem. Minesotas rindās 26 punktus guva Endrjū Viginss, bet Kārls Entonijs Taunss izcēlās ar 18+13. Samērā pieticīga debija toties Batleram, kuram 12 punkti un sliktākais +/- rādītājs komandā (-19).