Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim pirmajā spēlē pret Karmelo 31 punkts un "double-double"

© AFP / Scanpix

NBA sezonas pirmajā spēlē Kristaps Porziņģis bija pārliecinoši rezultatīvākais savā komandā, gūstot 31 punktu un savācot 12 atlēkušās bumbas. Viņa pārstāvētā „Knicks” viesos ar 84:105 pārliecinoši piekāpās „Thunder”, kuras rindās debitēja bijušais Ņujorkas līderis Karmelo Entonijs un „triple-double” savāca Rasels Vestbruks.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 38 minūtes, kurās guva 31 punktu (1p. 7/9, 2p. 9/19, 3p. 2/6) un savāca 12 atlēkušās bumbas, trīs no tām uzbrukumā. Porziņģa rēķinā arī viena ļoti efektīga rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, bet arī divas kļūdas un trīs piezīmes. Viņš maču pabeidza ar +/- rādītāju mīnus 17.

Porziņģa karjerā šī ir ceturtā NBA spēle ar vismaz 30 punktiem. Aizvadītajā sezonā viņš izcēlās ar spēlēm, kurās guva 35, 34 un 31 punktu. Taču šī ir pirmā reize, kad Porziņģis sasniedza iespaidīgo 30+10 robežu.

Porziņģis pirms spēles īpaši sasveicinājās ar savu bijušo komandas biedru Karmelo Entoniju, un mača sākumā Porziņģis sedza tieši Entoniju. Kristaps izcēlās ar bloķētu metienu no aizmugures un vēl vairākas reizes apgrūtināja Entonija metienus, liekot viņam savu laiku Oklahomsitijā sākt ar sešiem netrāpītiem metieniem no septiņiem.

„Knicks” pirmajā ceturtdaļā pieļāva veselas desmit kļūdas, taču zaudēja tikai ar 24:27, jo arī „Thunder” spēlēja dažbrīd pavirši, dažbrīd neveiksmīgi. Pirmajā puslaikā Porziņģis „Knicks” uzbrukumā darīja visu, iemetot tālmetienu, realizējot pustālos, tiekot pie soda metieniem un apspēlējot groza tuvumā. Viņš jau pirmajā puslaikā savāca 19 (!) punktus, un viņa segšana nepārprotami kļuva par „Thunder” prioritāti. Porziņģa sedzēja statusā nomainījās gan Entonijs, gan Pols Džordžs, gan Stīvens Adamss, un vairākkārt Porziņģim klāt nāca arī otrs sedzējs, apgrūtinot viņa spēli.

„Knicks” parādīja atzīstamu sniegumu aizsardzībā puslaika pirmajās 23 minūtēs, bet pašas beigas tika izgāztas. „Thunder” ar reaktīvo Raselu Vestbruku priekšgalā veica izrāvienu 11:0 un puslaiku pabeidza ar 53:42, Džordžam pēdējā sekundē triecot bumbu grozā pēc pārtvertas „Knicks” piespēles. Ņujorkas treneris Džefs Hornačeks ļoti agresīvi protestēja par tiesnešu lēmumu nefiksēt piezīmi pret „Knicks”, bet tehnisko piezīmi saņēma pats Hornačeks.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis tika segts īpaši aktīvi, un viņš guva tikai divus punktus. Viņa pretspēlētājs Džordžs bieži vien nemaz neļāva Porziņģim saņemt bumbu, bet, kad tā tika saņemta, centās piespiest latvieti izdarīt piespēli, nevis uzbrukt pašam. Bez Porziņģa „Knicks” sastāvā neatradās regulārs punktu guvējs, un sekoja vairāku minūšu ilga nespēja gūt punktus. Tikmēr „Thunder” atrāvās jau 20 punktu attālumā (79:59), turklāt Vestbruks ceturtdaļas vidū izdarīja trīs precīzas „alley-oop” piespēles pēc kārtas.

Mača pēdējā ceturtdaļā "Knicks" būtiski pietuvoties neizdevās. Porziņģis gan izcēlās ar vairākiem gūtiem groziem, ieskaitot vēl vienu tālmetienu, bet pārējiem "Knicks" spēlētājiem ar metieniem nesekmējās, turklāt joprojām tika pieļautas daudz kļūdas. "Thunder" bez lielām problēmām nosargāja uzvaru ar 105:84.

"Thunder" uzvarā "triple-double" savāca Vestbruks, kurš turpināja pagājušajā sezonā iesākto, kad šajā ziņā uzstādīja NBA rekordu, taču šodien spēles gaitā Vestbruks ļāva ar bumbu daudz spēlēt arī citiem. Džordžs izcēlās ar 28 punktiem, bet Entonijs sameta 22 punktus.

"Knicks" spēles ievadā palika bez Maikla Bīzlija, kurš pēc sava pirmā iemestā metiena neveiksmīgi piezemējās, pagrieza potīti un maču atstāja. Tāpat ļoti maz spēlēja Franks Ntikilinā un Villijs Ernangomess, kurus "Knicks" vadība teju visu vasaru sauca par komandas nākotnes sastāvdaļu, bet šonakt priekšroku deva aizsardzībā ļoti nepārliecinošu maču aizvadījušajiem Enesam Kanteram un Ronam Beikeram.