Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis atkal uguņo, "Knicks" nenotur 21 punkta pārsvaru un atkal zaudē

© USA Today Sports/ SCANPIX

Kristaps Porziņģis aizvadīja savu trešo rezultatīvāko NBA spēli, gūstot 33 punktus pret Detroitas „Pistons”. 23 punktus Porziņģis sameta jau pirmajā puslaikā, kad viņa komanda izvirzījās krietnā vadībā, taču mača otrajā pusē „Knicks” savu pārsvaru nespēja noturēt un saspringtā galotnē zaudēja ar 107:111.

Kristaps Porziņģis šonakt 35 aizvadītajās minūtēs guva 33 punktus (1p. 8/10, 2p. 8/13, 3p. 3/7), kas bija par diviem mazāk nekā viņa NBA karjeras rezultativitātes rekords. Šī turklāt bija otrā spēle pēc kārtas, kurā viņš guvis vismaz 30 punktus (sezonas atklāšanas mačā pret „Thunder” viņam 31 punkts), un sezonas ievadā to nebija paveicis neviens „Knicks” spēlētājs kopš leģendārā Patrika Jūinga 1993. gadā.

Porziņģim šajā mačā arī piecas atlēkušās bumbas, divas piespēles un pa vienam blokam un vienai pārtvertai bumbai. Viņam arī divas kļūdas un trīs piezīmes, kā arī +/- rādītājs mīnus trīs. Porziņģis, protams, bija rezultatīvākais savā komandā, bet 17 punktus pievienoja turku centrs Eness Kanters.

USA Today Sports/ SCANPIX

Porziņģis maču pret „Pistons” iesāka lieliski, trāpot savus pirmos septiņus metienus. „Knicks” veiksmīgi darbojās aizsardzībā un pirmajā ceturtdaļā ieguva pārsvaru 28:19, bet otrajā ceturtdaļā savu pārsvaru palielināja uz brīdi līdz pat 21 punktam. Neapturams joprojām bija Porziņģis, kurš pirmajā puslaikā sameta veselus 23 punktus, turklāt ar lielisku precizitāti. „Knicks” pārtraukumā devās ar rezultātu 64:51.

Trešajā ceturtdaļā „Pistons” jau spēlēja krietni labāk un ar Andrē Dramonda palīdzību dzēsa teju visu „Knicks” pārsvaru. Porziņģim bumbu iespēlēt palika arvien grūtāk, jo „Pistons” aizsardzība izdarīja arvien lielāku uzsvaru uz viņu, un pēc trešās ceturtdaļas „Knicks” bija vadībā vairs tikai ar viena punkta pārsvaru. Mača ievadā Porziņģi lielākoties sedza Džons Leuers un Stenlijs Džonsons, bet trešajā ceturtdaļā pret viņu sekmīgi darbojās Entonijs Tolivers.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Porziņģis iemeta pāris pustālos, kas piebremzēja Detroitas izrāvienu, un pēc Porziņģa tālmetiena atkal bija neizšķirts. Divas minūtes pirms beigām latviešu uzbrucējs trāpīja vienu no diviem soda metieniem, bet nākamajā uzbrukumā Kails O`Kvins vienkāršā situācijā izlaida bumbu no rokām, un Detroita ar rezultatīvā Tobiasa Herisa palīdzību 40 sekundes pirms beigām izvirzījās vadībā ar 107:104.

„Knicks” šajā brīdī izvēlējās spēlēt uz Porziņģi, kurš pats devās uz grozu, bet tika nobloķēts. Video atkārtojumā gan bija redzams, ka šajā epizodē pret viņu tika pārkāpti noteikumi. Lai nu kā, bet bumba bija Detroitai, kas realizēja savus soda metienus un svinēja uzvaru 111:107.

„Knicks” šis bija otrais zaudējums divās spēlēs, bet nākamā spēle paredzēta pēc trim dienām pret Bostonas „Celtics”, turklāt izbraukumā. Šodienas mačā Ņujorkas sastāvā nebija savainotā debitanta Franka Ntikilinā, toties laukumā devās pret „Thunder” nelielu potītes traumu guvušais Maikls Bīzlijs. Savukārt spāņu centrs Villijs Ernangomess palika rezervē.

Detroita izcīnījusi savu otro uzvaru trīs spēlēs, lielā mērā pateicoties Herisa 31 gūtajam punktam. Tāpat izcēlās centrs Andrē Dramonds, kuram 21 punkts un 12 atlēkušās bumbas, taču arī vairākas paviršas darbības uzbrukumā un aizsardzībā.