Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis par izšķirošo uzbrukumu: Pret mani bija pārkāpums

© USA Today Sports/ SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Ņujorkas "Knicks" savā laukumā izsēja 21 punkta pārsvaru un galotnē atzina Detroitas "Pistons" pārākumu (107:111). Pie rezultāta 104:107 galotnē metiens tika uzticēts Kristapam Porziņģim, taču viņu nobloķēja Andrē Dramonds. Atkārtojumā gan bija redzams, ka amerikāņu centrs to paveica ar noteikumu pārkāpumu, un arī Porziņģis pēc mača uzskatīja, ka viņu apturēja netīri.

"Bija vairākas epizodes, kurās pret mani tika izdarīti pārkāpumi [bet tie netika nosvilpti]," pēc spēles sacīja Kristaps Porziņģis. Latviešu garais spēlētājs apstiprināja, ka viena no šīm epizodēm, viņaprāt, bija arī Dramonda bloķētais metiens. "Man šķita, ka uzbrukuma kustība bija laba, bet pret mani bija pārkāpums."

Pirmajā puslaikā Porziņģis guva 23 punktus, kopumā iemeta 33 un kļuva par pirmo Ņujorkas "Knicks" basketbolistu kopš Patrika Jūinga 1993. gadā, kurš sezonu sācis ar divām 30+ punktu spēlēm. "Jūings ir leģenda. Vēlos, kaut man varētu būt tāda karjera, kāda bija viņam. Tas ir gods," sacīja 22 gadus vecais liepājnieks.

"Domāju, ka zaudējām nedaudz pieredzes dēļ. Detroita ir pieredzējušāka komanda, un tā šoreiz bija atšķirība. Izpildījām pārāk daudz metienu no perimetra, mums vajadzēja palikt tuvāk grozam - īpaši man. Trešajā ceturtdaļā man jau kopš paša sākuma vajadzēja būt agresīvākam," paškritisks bija Porziņģis. Vēl pirms spēles "Pistons" galvenais treneris Stens Van Gandijs sacīja, ka nevienam šajā līgā nav viegli segt Porziņģi un ka viņš vēl ilgus gadus daudziem rādīsies murgos. Pēc spēles Porziņģi paslavēja arī "Knicks" centrs Kails O'Kvins: "Viņš apliecināja superzvaigznes statusu. (…) Neciešu morālās uzvaras, taču no šīs spēles ir jāpaņem kaut kas pozitīvs."

USA Today Sports/ SCANPIX

"Teicu čaļiem, ka mūsu aizsardzība bija lieliska, taču tai tādai jābūt visas 48 minūtes. Spēles gaitā mūsu aizsardzības līmenis kritās," atzina Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks, kuram tika vaicāts arī par Spānijas izlases centra Villija Ernangomesa negaidīti niecīgo lomu komandā. "Katru vasaru, spēlētājiem atgriežoties komandā, sākas konkurence un minūtes laukumā ir jānopelna treniņnometnē un pārbaudes spēlēs. Villijs sevi ir parādījis labi, vienkārši citi čaļi ir paveikuši nedaudz vairāk.

Koncentrējamies aizsardzībai, un tā ir viena lieta, kurā vēlamies, lai viņš, kā jaunais spēlētājs, progresētu. Villijs katru dienu ierodas treniņos un smagi strādā, viņa iespēja vēl pienāks." Pēc atgādinājuma, ka "Knicks" vadība Stīva Milza un Skota Perija personās starpsezonā Ernangomesu dēvēja par vienu no komandas jaunā modeļa stūrakmeņiem, Hornačeks norādīja, ka tas bija pirms Enesa Kantera pievienošanās. "Šādos brīžos [palielinoties konkurencei] spēlētāji sper soli uz priekšu. Domāju, ka to izdarīs arī Villijs," teica Hornačeks.