Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Spurs" neaptur "Warriors" uzbrukumu, Popoviču izdzen no spēles

© Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas turnīrā ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Sanantonio "Spurs", savās mājās ar rezultātu 92:112 atzīstot līgas čempionvienības Goldensteitas "Warriors" pārākumu.

Sanantonio "Spurs" treneris Gregs Popovičs pirms spēles precizēja situāciju ar komandas traumētajiem spēlētājiem. Kavai Lenarda rehabilitācija vasarā neesot devusi cerētos rezultātus, tādēļ pamainīts rehabilitācijas plāns un šobrīd cerības ir, ka komandas līderis varētu atgriesties trīs nedēļu laikā, taču par to pilnīgas pārliecības nav. Tikmēr Tonija Pārkera atveseļošanās notiek daudz labāk kā prognozēts un francūzis tuvāko trīs nedēļu laikā varētu būt atpakaļ komandas sastāvā.

Dāvis Bertāns laukumā devās uz spēles pēdējām 3:22 minūtēm, kuru laikā aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu. Statistikā latviešu basketbolists paspēja atzīmēties ar divām atlēkušajām bumbām un vienu kļūdu. Bertāna +/- koeficients bija -3.

Salīdzinoši ar iepriekšējām Sanantonio "Spurs" spēlēm, starta pieciniekā gāja Petijs Milzs, kuram tika uzticēta Stefena Karija agresīva segšana. Tikmēr nemainīgi bija tas, ka "Spurs" garie spēlētāji spēles sākumā uzbruka grozam no tālmetienu distances. Pēc trīs ar pusi nospēlētām minūtēm Lamarkuss Oldridžs grozā raidīja savu otro tālmetienu, panākot rezultātu 15:9. Piecas minūtes līdz pirmā ceturkšņa izskaņai "Spurs" rezultatīvākais spēlētājs trieca bumbu grozā no augšas, sasniedzot mājiniekiem desmit punktu pārsvaru. Turpmākajās minūtēs "Warriors" spēlētāji nespēja realizēt savus metienus, bet Teksasas komanda metodiski apspēlēja pretinieku aizsardzību, panākot 19 punktu pārsvaru. Pēc Stīva Kera pieprasīta minūtes pārtraukuma Goldensteita vairākas reizes pārtvēra bumbas un līdz pirmās ceturdaļas beigām samazināja rezultāta starpību līdz 11 punktiem (24:33).

Otrā ceturkšņa iesākumā "Warriors" basketbolistiem īsti neizdevās pietuvoties tuvāk par desmit punktiem, jo mājiniekiem allaž izdevās atbildēt ar rezultatīviem uzbrukumiem. Otrajā ceturksnī vēlāk kā ierasts laukumā atgriezās Karijs, kurš pirmajā ceturksnī pēc sadursmes ar Pau Gazolu nedaudz pamežģīja ceļgalu. Tomēr bijušais līgas MVP ar savām darbībām par to nelika manīt, pēc dribla raidot grozā savu kārtējo tālmetienu. Puslaika pēdējo rezultatīvo darbību veica Klejs Tomsons, raidot grozā tālmetienu, kas samazināja mājinieku pārsvaru līdz vairs tikai pieciem punktiem. Rezultāts 55:50.

Otro spēles puslaiku ar precīzu trīs punktu uzsāka Dreimons Grīns. Pēc divām nospēlētām minūtēm otrajā puslaikā Kevins Durants ar trejaci pirmo reizi spēlē panāca vadību NBA čempionvienībai. Goldensteitas mašīnai ieskrienoties, mājiniekiem bija grūti apturēt viesu ātros uzbrukumus. Ceturtdaļas vidū Dreimona Grīna trīspunktnieks sasniedza septiņu punktu pārsvaru "Warriors", bet teksasiešiem izdevās spēles turpinājumā pietuvoties līdz divu punktu atstatumam. Ceturkšņa noslēgumā Džordans Bels trieca bumbu grozā nogaugšas pēc komandas biedra neprecīzā metiena, pirms izšķirošās spēles daļas sasniedzot rezultātu 84:78 par labu Goldensteitai.

Noslēdzošajā ceturtdaļā "Warriors" ātri tika pie desmit punktu vadības. Septiņas minūtes līdz mača noslēgumam Tomsona precīzais trejacis acīm redzami izdzēsa dzirkstelīti "Spurs" spēlētāju acīs, liekot samierināties ar pretinieku pārspēku šajā spēlē. Nepilnas piecas minūtes pirms mača noslēguma Gregs Popovičs agresīvi izrādīja neapmierinātību par tiesnešu darbu, bļaujot uz soģi par nefiksētu pārkāpumu. Rezultātā "Spurs" treneris saņēma divas tehniskās piezīmes un bija spiests atstāt spēles arēnu. Trīs minūtes un 22 sekundes līdz spēles beigām "Spurs" asistenti laukumā sūtīja Dāvi Bertānu, kuram ar aukstām rokām neizdevās realizēt stūra trejaci pirmajās laukumā pavadītajās sekundēs. Vairāk iespēju uzbrukt Latvijas basketbolistam nebija un Goldensteita pārliecinoši novadīja spēli līdz uzvarai ar 112:92. Tādējādi "Spurs" piedzīvoja garāko zaudējumu sēriju NBA regulārajā sezonā kopš 2015. gada februāra.

Uzvarētāju rindās šajā mačā rezultatīvākais ar 27 gūtiem punktiem bija Klejs Tomsons, bet Kevins Durants izcēlās ar 24 punktiem. Pieskaitot Stefena Karija 21 punktu, Goldenesteitas līderu trio kopā guva 72 punktus. Mājinieku rindās Lamarkuss Oldridžs guva 24 punktus.