Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: Mana brāļa komentāri tika izrauti no konteksta

© USA Today Sports / Scanpix

Latvijas basketbola superzvaigznes Kristapa Porziņģa brālis un aģents Jānis Porziņģis intervijā "Sporta Avīzei" komentēja liepājnieka neierašanos uz pēcsezonas tikšanos ar kluba vadību un Kristapa jauno lomu un iespējamo nākotni Ņujorkas "Knicks". Šie komentāri nokļuva arī līdz Ziemeļamerikai, radot itin lielu rezonansi - The New York Post žurnālists Jāņa Porziņģa rīcību pat nosauca par amatierisku, kas rada nevajadzīgu drāmu -, taču Kristaps Porziņģis pirms spēles pret Fīniksas "Suns" (120:107) vietējiem medijiem teica, ka viņa brālis ir ticis pārprasts un ka viņš neesot kritizējis Karmelo Entoniju.

"Domāju, ka raksts un viss tika izrauts no konteksta. Liela daļa," uzskata Kristaps Porziņģis, neprecizējot gan, vai domāts tiek viņa brāļa sacītais "Sporta Avīzē" vai Ziemeļamerikā nokļuvusī tulkotā versija. "Bet ir tā, kā ir. Viņš pateica tos komentārus, un tagad es tiešām vēlos koncentrēties spēlei. Nedomāju, ka sezonas laikā ir pareizais brīdis runāt par tādām lietām. Man un Karmelo ir lieliskas attiecības. Tas tika izrauts no konteksts. Daudz kas no tā, tas nebija tā, kā viņš bija domājis. Mēs ar Melo zinām, kādas attiecības mums ir. Neesmu par to uztraucies."

"Es tikai cenšos koncentrēties basketbolam un būt tāds, kāds es esmu, nevelkot līdzi visu drāmu no pagājušās sezonas. Domāju, ka tas ir svarīgi, lai es varētu doties uz priekšu - darīt tikai to, ko nepieciešams darīt laukumā," Porziņģis turpināja. "Domāju, ka fani zina, ka esmu Ņujorkā, ka mīlu Ņujorku un vēl ilgu, ilgu laiku redzu sevi kā "Knicks" spēlētāju. Un domāju, ka viņiem par to nevajadzētu satraukties."

Vēlāk pret Fīniksas "Suns" Porziņģis 31 minūtē izcēlās ar 37 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem. "Kā jau teicu iepriekš, es tikai cenšos spēlēt savu spēli - būt agresīvs un censties darīt pareizās lietas, lai izcīnītu uzvaras. Kā spēlētājs kļūstu labāks, es to jūtu - spēju nolasīt vairāk lietu. Spēle man nedaudz palēninās, mācos, kā izprovocēt vairāk piezīmju, kas ir ļoti svarīgi, lai nokļūtu uz soda metienu līnijas [šonakt Porziņģis trāpīja 10 no 13 soda metieniem - A.S.]. Augu kā spēlētājs, un domāju, ka tas palīdz arī komandai."

Produktīvu spēli ar 16 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām aizvadīja arī turku centrs Eness Kanters, kurš atklāja, ka "Knicks" spēles viņa politisko uzskatu - Kanters ir Turcijas prezidenta ass kritizētājs - viņa etniskajā dzimtenē [Kanters ir dzimis Šveicē] nemaz netiek translētas. "Pagājušajā sezonā Turcijā translēja visas spēles, bet ne "Thunder". Tas viss politikas dēļ. Tādēļ tagad viņi rāda visas pārējās spēles, izņemot "Knicks". Tikai tādēļ, ka prezidents ir traks. Pagājušajā sezonā redzēju, kā visi sociālajos tīklos rakstīja, ka vēlas redzēt Raselu Vestbruku, bet manis dēļ to nevarēja darīt. Tagad viņi grib redzēt Kristapu [Porziņģi], visus pārējos, bet nevar to darīt tikai manis dēļ."