Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam 27 punkti un zaudējums Attīstības līgas spēlē

© AP/ SCANPIX

Dāvis Bertāns aizvadīja sezonas pirmo spēli Ostinas „Spurs” sastāvā. Viņš guva 27 punktus, kas bija labākais rādītājs komandā, bet ar 119:123 tika ciesta neveiksme pret Teksasas „Legends” vienību.

Dāvis Bertāns šosezon NBA kluba Sanantonio „Spurs” spēlētāju regulārajā rotācijā nebija iekļāvies un bija ticis pie ļoti maza spēles laika. „Spurs” viņu spēļu prakses gūšanai nosūtīja uz fārmklubu Attīstības līgā, kur Ostinas „Spurs” šonakt aizvadīja sezonas otro spēli.

Bertāns laukumā pavadīja 31 minūti, kurā izcēlās ar 27 punktiem un lielisku tālmetienu precizitāti (1p. 3/4, 2p. 3/5, 3p. 6/11). Viņam arī piecas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas, viena rezultatīva piespēle un viens bloķēts metiens, bet arī piecas piezīmes un viena kļūda. Bertāna +/- rādītājs bija mīnus trīs.

Pagājušajā sezonā Bertāns Attīstības līgā aizvadīja četras spēles, kurās vidēji guva 14.8 punktus, bet ne reizi nebija tik rezultatīvs kā šonakt.

Ostinas komanda ar Bertānu sākumsastāvā veiksmīgi aizvadīja mača pirmo pusi, pirmajā puslaikā uzvarot ar 57:52. „Spurs” saglabāja vadību arī pēc trešās ceturtdaļas, taču pašās beigās tomēr pārsvaru no rokām izlaida. Pēdējā ceturtdaļā, kurā latviešu uzbrucējs izcēlās ar skaistu danku, tika zaudēts ar 21:36, bet mačā kopā ar 119:123.

Ostinas „Spurs” nākamā spēle Attīstības līgā paredzēta naktī uz ceturtdienu pret „Rio Grande Valley Vipers”, taču pagājušajā sezonā Bertāns tik ilgi Attīstības līgā parasti neuzkavējās. Sanantonio „Spurs” nākamā NBA spēle toties ir jau rītnakt pret Fīniksas „Suns”.