Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 28 punkti, "Knicks" atspēlējas un saspringtā galotnē turpina uzvarēt

© AFP/Scanpix

Ar Kristapa Porziņģa 28 punktu palīdzību Ņujorkas „Knicks” (6-4) izcīnījusi sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs, ar 118:113 pieveicot Šārlotas „Hornets”. „Hornets” mača gaitā bija vadībā ar 15 punktu pārsvaru, bet pēdējā ceturtdaļā lieliski nospēlēja arī Ņujorkas rezervists Dags Makdermots, kamēr pēdējās minūtēs vairākus svarīgus grozus guva Porziņģis.

Kristaps Porziņģis šonakt laukumā pavadīja 29 minūtes un guva 28 punktus (1p. 4/4, 2p. 6/7, 3p. 4/8). Lai kā arī tas neizklausītos, bet šī bija Porziņģa trešā mazrezultatīvākā spēle šosezon. Latviešu uzbrucējam šodien arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un trīs bloķēti metieni, bet arī piecas kļūdas un trīs piezīmes. Viņa +/- rādītājs šoreiz mīnus trīs.

Porziņģis sezonas pirmajās desmit spēlēs guvis tieši 300 punktus, kas ir jauns „Knicks” rekords, un ļauj viņam ieņemt otro vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Porziņģa sniegums arī palīdzējis „Knicks” iespaidīgi veiksmīgi sākt sezonu, un šobrīd komanda, kas šonakt noslēdza piecu mājas spēļu sēriju, ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē.

Porziņģis jau atkal spēli sāka ar „blīkšķi” - trīs precīzi tālmetieni dažu minūšu laikā un skaists „alley-oop” danks. Latviešu uzbrucējs ātri savāca 13 punktus, turklāt uzkurināja „Madison Square Garden” arēnu ar vienā „Hornets” uzbrukumiem vairākiem bloķētiem metieniem, taču beigās tomēr saņēma piezīmi.

Porziņģis bija neapturams, taču tāda pati bija arī „Hornets”. Dvaits Hovards groza tuvumā vairākkārt apspēlēja Kanteru, kamēr Šārlotas aizsargi burtiski nomētēja „Knicks” no tālmetienu līnijas, pirmajā ceturtdaļā gūstot 41 punktu (41:32). Arī otrajā ceturtdaļā „Hornets” lieliski realizēja savus brīvos tālmetienus, uz kuriem „Knicks” aizsardzība nespēja noreaģēt. Pateicoties Porziņģa 19 pirmajā puslaikā gūtajiem punktiem un visas komandas labajai precizitātei, „Knicks” pirmo puslaiku pabeidza ar „tikai” 11 punktu starpību (58:69).

Trešajā ceturtdaļā „Hornets” uz laiciņu tika piebremzēta, kamēr Porziņģis trāpīja pustālo metienu. Taču turpinājumā pret Porziņģi regulāri pieslēdzās otrs sedzējs, un šādā veidā „Hornets” divreiz pēc kārtas atņēma viņam bumbu driblā. „Hornets” izskatījās uzņēmuši drošu ceļu uz uzvaru, taču savu labo garastāvokli laukumā neprata pārvērst pavisam drošā pārsvarā. Arī pēc trešās ceturtdaļas „Knicks” zaudēja ar salīdzinoši slideno 11 punktu starpību.

Pēdējā ceturtdaļā, spēlējot pārsvarā abu komandu rezervistiem, Ņujorkai ar vairākiem svarīgiem metieniem izcēlās Dags Makdermots, kuram arī četrpunktu gājiens. Divreiz pēc kārtas bumbu grozā iedabūja Kails O`Kvins, un „Knicks” pietuvojās līdz 100:104. Bija iespējas tikt arī tuvāk, taču tehnisku iemeslu dēļ aizkavējās Porziņģa atgriešanās laukumā, un kamēr viņš gaidīja nākamo spēles pārtraukumu, Hovarda atlēkusī bumba uzbrukumā un Kembas Vokera „zilais” tālmetiens panāca 109:100 „Hornets” labā, bet divi „Knicks” tālmetieni šo izrāvienu noslāpēja.

„Knicks” bija iespējas panākt neizšķirtu, taču vairāki uzbrukumi pēc kārtas neizdevās. Porziņģi ļoti agresīvi sedza Hovards, neļaujot saņemt bumbu, bet Porziņģis nekautrējās uzskatāmi parādīt abu sadursmes, kas noveda pie diviem soda metieniem un neizšķirta 111:111, savukārt pēc tam Porziņģis trāpīja tālmetienu pāri Hovardam, izvirzot „Knicks” jau vadībā.

Sekoja vairāku haotisku uzbrukumu virkne abu komandu izpildījumā, taču pēdējā pusminūtē „Knicks” izspēlēja ilgu uzbrukumu, kurā Porziņģis pēdējā mirklī paspēja izlaist bumbu no rokām un realizēt caurgājienu (116:113). Pretiniekiem bija iespēja panākt neizšķirtu, bet pirmais tālmetiens bija neprecīzs, bet pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas uzbrukumā Vokers vairs pie metiena netika. Kortnijs Lī iemeta divus soda metienus un pielika punktu „Knicks” uzvarai ar 118:113.

”Knicks”-”Hornets” 118:113 (32:41, 26:28, 25:25, 35:19)

Knicks: Porziņģis 28, Makdermots 20, Hārdevejs 19, Kanters 14, O`Kvins 12, Tomass 10, Lī 6 (9 rez.p.), Džeks 6, Nilikinā 3.
Hornets: Hovards 21, Vokers 21, Monks 21, Lembs 13, Viljamss 12, Greiems 7, Zellers 7, Kaminskis 5, Kārters-Viljamss 4, Beikons.