Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis par ''Knicks'' rekordu: Tas ir gods, bet tam nav nozīmes, ja netiksim play-off

© AFP / Scanpix

Pēc uzvaras pār Šārlotas "Hornets" Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Kristaps Porziņģis atzina, ka ir pagodināts, uzstādot Ņujorkas "Knicks" rekordu gūtajos punktos pirmajās desmit sezonas spēlēs, taču tam nebūšot lielas nozīmes, ja komandai neizdosies iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Porziņģis pirmajās desmit sezonas spēlēs kopā sakrājis jau 300 punktus, un neviens cits spēlētājs garajā "Knicks" kluba vēsturē nav spējis gūt tik daudz punktus desmit mačos. "Tas ir pagodinājums, ka esmu spējis to paveikt pirmajās desmit spēlēs... Tomēr pati saldākā un labāka lieta mums būs iekļūšana izslēgšanas turnīrā. Šim [sasniegumam] nav nozīmes. Taču, ja turpināsim izcīnīt uzvaras un es turpināšu darīt to, kas man jādara, īstais atalgojums atnāks," uzstādītajam kluba rekordam Kristaps nevēlējās pievērts pārāk lielu uzmanību.

22 gadus vecais Porziņģis pārspējis leģendāros Bernardu Kingu un Patriku Jūingu, kuriem līdz tam piederēja divi labākie rādītāji pirmajās desmit sezonas spēlēs gūtajos punktos "Knicks" vēsturē - attiecīgi 298 un 285 punkti. "Hornets" galvenais treneris Stīvs Klifords veltīja latvietim lielus komplimentus: "Viņš ir tā lieta, kas nepieciešama komandai, kas vēlas būt elitē - superzvaigzne uzbrukumā, ko spēlē viens pret vienu nevar apstādināt."

Kristaps atklāja, ka neesot juties par 100% vesels, un "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks norādīja, ka labu darbu paveikuši rezervisti, lai Porziņģis varētu ilgāk atpūsties pirms nākšanas laukumā pēdējo reizi mačā: "Izskatījās, ka viņam nav tik daudz enerģijas, bet domāju, ka rezervisti paveica labu darbu, uzsākot atspēlēšanos. Varējām iedot Kristapam vairāk atpūtas minūšu un tad jau viņš varēja iesaistīties spēlē ar lielāku enerģiju."

Porziņģis, kurš pēc desmit spēlēm ar vidēji mačā gūtiem 30,0 punktiem ir otrais rezultatīvākais NBA spēlētājs aiz Milvoki "Bucks" uzbrucēja Jaņņa Adetokunbo (31,9), norādīja uz komandas ieguldījumu uzvaras izcīnīšanā: "Runa ir par spēlēšanu kā komandai un spēlēšanu aizsardzībā. Mēs nekad nepadodamies un tā iemesla dēļ arī varējām izcīnīt uzvaras šajās spēlēs ar līdzīgām galotnēm."

Hornačeks izcēla epizodi 11 sekundes pirms spēles beigām, kad Porziņģis pēc caurgājiena ļāva "Knicks" iegūt trīs punktu pārsvaru, ar ko pietika uzvaras izcīnīšanai. "Tā ir vēl viena zīme izcilībai, kas šeit top. Viņš nesāka panikot, viņš skaidri zināja uzbrukuma laiku. Zināja, ka pietiks laika tikt līdz metienam. Tā bija supergudra rīcība, viņš necentās tā vietā izmest grūtu pustālo metienu atlēcienā."