Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim un "Spurs" šonakt spēles pret līgas sliktākajām punktu guvējām

© Sacramento Bee/TNS/Sipa USA/Scanpix

Kristapam Porziņģim šonakt pēc vienas spēles izlaišanas paredzēta atgriešanās „Knicks” sastāvā, 3:00 aizvadot spēli pret Sakramento „Kings”. Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā „Spurs” 3:30 sāks spēli pret Čikāgas „Bulls”. Latvijas basketbolistu šīs nakts pretinieces ir pārliecinoši mazrezultatīvākās komandas līgā.

Kristaps Porziņģis nepiedalījās „Knicks” mačā pret „Magic”, kurā tika ciests zaudējums ar 99:112. Pēc tam bijušas divas dienas bez spēlēm, un vakardienas treniņā Porziņģis jau darbojās pilnvērtīgā režīmā. Gan viņš pats, gan komandas treneris Džefs Hornačeks norādījuši, ka spēle pret „Kings” nebūs jāizlaiž, bet ceturtdienas treniņā Porziņģis piedalījās ar elkoņa apsēju.

Šosezon Porziņģi piebremzēt principā spējušas tikai divas lietas - savainojumi un Bostonas „Celtics” aizsardzība. Neskaitot maču pret Bostonu, visos pārējos viņš guvis vismaz 19 punktus un veselas septiņas reizes sasniedzis 30 punktu robežu, kas turklāt arī palīdzējis „Knicks” sekmīgi sākt sezonu, izcīnot sešas uzvaras 11 spēlēs. Porziņģis joprojām ir otrs rezultatīvākais spēlētājs līgā ar vidēji 30 punktiem, taču ļoti tuvu nu ir arī Džeimss Hārdens, kuram vidēji 29.9 punkti.

Spēlē pret „Kings” Porziņģi sagaida spēkošanās ar veterānu Zeku Rendolfu, 36 gadus veco spēka uzbrucēju, kurš vasarā atstāja savu ilggadējo komandu Memfisu. Rendolfs šobrīd ir rezultatīvākais „Kings” spēlētājs ar vidēji mačā gūtiem 13.6 punktiem, kas daudz ko pasaka par visu Sakramento komandu.

Sakramento gan pratusi uzvarēt divās iepriekšējās spēlēs pēc kārtas, savā laukumā tiekot galā ar Filadelfiju un „Thunder”, un Rendolfs šajos mačos guva attiecīgi 20 un 18 punktus. Sakramento sastāvā NBA turpina iejusties ar piekto numuru šovasar draftētais De`Ārons Fokss - 19 gadus vecais saspēles vadītājs pagaidām uzbrūk grozam ar ļoti pieticīgu precizitāti (40% no spēles, 19% tālmetienos, 69% soda metienos) un vidēji spēlē guvis 12.3 punktus, kā arī izdalījis 5.5 rezultatīvas piespēles.

Sakramento sastāvā jāizceļ arī serbu uzbrucējs Bogdans Bogdanovičs, kurš piedzīvo savu debiju NBA un pagaidām guvis vidēji 10 punktus. „Kings” rindās ir arī NBA vecākais spēlētājs - Vinss Kārters, kuram pēc diviem mēnešiem apritēs 41 gads. Kārters šosezon gan laukumā devies maz un iepriekšējo spēli izlaida savainojuma dēļ.

Šī būs viena no nemaz tik daudzajām spēlēm, kurā „Knicks” būs favorīte, turklāt šī spēle arī var izrādīties izšķiroša kādam spēlētājam. Proti, jau nākamajā spēlē, pirmdien pret Klīvlendu, pēc diskvalifikācijas sastāvā atgriezīsies Žoakims Noā, liekot „Knicks” pārsniegt spēlētāju limitu. Komandā, kurā ir centra spēlētāju pārprodukcija (šobrīd pie spēles laika netiek arī Villijs Ernangomess), būs jāizvēlās, kuru spēlētāju atskaitīt, vai jāpaspēj līdz tam veikt maiņas darījums.

Vienīgais negarantētais līgums komandā ir Džaretam Džekam, kurš toties demonstrē pārliecinošu sniegumu, un ar viņu pamatsastāvā „Knicks” guvusi vairākas uzvaras. Kandidātos uz atskaitīšanu tiek piesaukti Ramona Sešonsa un Mindauga Kuzminska vārdi, bet nupat kā uz Attīstības līgu tika nosūtīti Rons Beikers un Damjens Dotsons.

Komandu salīdzinājums

Knicks Kings
Bilance 6-5 3-8
Uzbrukums 105.3 (12.) 96.0 (29.)
Aizsardzība 107.7 (25.) 106.7 (23.)
Spēles temps 99.3 (20.) 98.4 (27.)
Līderis K. Porziņģis - PPG 30.0 Z. Rendolfs - PPG 13.6
Treneris Džefs Hornačeks Deivs Jēgers

Iekavās norādīta vieta līgā. Uzbrukuma un aizsardzības efektivitātes, tiek aprēķināts pēc gūto/zaudēto punktu skaita vidēji 100 uzbrukumos. Spēles temps ir vidēji uzbrukumu skaits, ko komanda veic 48 minūtēs.

Kamēr „Knicks” aizvadīs spēli pret līgas otru sliktāko komandu uzbrukumā (Sakramento vidēji spēlē guvusi tikai 95.2 punktus), tad Dāvja Bertāna pārstāvētā „Spurs” uzņems pašu vājāko NBA punktu guvēju - Čikāgas „Bulls”. Starpsezonā pārbūvi uzsākusī Čikāga sezonas ievadā vidēji spēlē guvusi tikai 93.6 punktus un ir pārliecinoši pēdējā vietā līgā arī uzbrukuma efektivitātē.

Čikāga šosezon guvusi tikai divas uzvaras un vienreiz jau cietusi neveiksmi pret „Spurs” ar 77:87. Sastāvā gan atgriezies Bobijs Portiss, kurš izcietis diskvalifikāciju par komandas biedra Nikolas Mirotiča satraumēšanu un vakardienas spēlē pret „Pacers” guva 20 punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas. „Double-double” arī jaunā soma Lauri Markanena rēķinā (12+10), un Markanens bijis viens no retajiem pozitīvajiem aspektiem Čikāgas sezonas sākumā. Viņš Portisa un Mirotiča konflikta seku dēļ saņēma iespēju spēlēt sākumsastāvā un to izmantojis, vidēji spēlē gūstot 15.4 punktus un savācot 8.4 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Dāvis Bertāns „Spurs” sastāvā iespējas saņem ļoti maz. Vakardienas mačā pret „Bucks” viņš devās laukumā vien uz dažām sekundēm pašā galotnē un pēdējās piecās spēlēs kopā nospēlējis vien 12 minūtes. Ar šādu spēles laiku, protams, uz īpaši labu statistiku grūti tēmēt.

„Spurs” turklāt gaida Tonija Pārkera atgriešanos - tiek paredzēts, ka franču saspēles vadītājs varētu būt gatavs spēlēm jau novembra izskaņā, proti, pēc 2-3 nedēļām.

Komandu salīdzinājums

Spurs Bulls
Bilance 7-5 2-8
Uzbrukums 102.1 (21.) 93.7 (30.)
Aizsardzība 102.0 (9.) 103.2 (16.)
Spēles temps 98.3 (28.) 97.9 (29.)
Līderis L. Oldridžs - PPG 22.4 L. Markanens - PPG 15.4
Treneris Gregs Popovičs Freds Hoibergs

Iekavās norādīta vieta līgā. Uzbrukuma un aizsardzības efektivitātes, tiek aprēķināts pēc gūto/zaudēto punktu skaita vidēji 100 uzbrukumos. Spēles temps ir vidēji uzbrukumu skaits, ko komanda veic 48 minūtēs.

NBA rezultatīvākās komandas (neņemot vērā spēles tempu)

V. Komandas. PPG
1. Warriors 119.1
2. Wizards 111.4
3. Nets 111.0
4. Magic 110.8
5. Rockets 110.5
17. Knicks 105.4
26. Spurs 100.5
27. Mavericks 99.2
28. Jazz 97.0
29. Kings 95.2
30. Bulls 93.6