Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis gūst 22 punktus un kopā ar Hārdeveju sarūpē "Knicks" uzvaru

© Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlē pret Jūtas „Jazz” ar 22 gūtiem punktiem izcēlās Kristaps Porziņģis, kamēr Tims Hārdevejs sameta 26 punktus. Ar viņu palīdzību „Knicks” izturēja „Jazz” daudzos tālmetienus un uzvarēja ar 106:101.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 36 minūtes, kurās guva 22 punktus (1p. 5/6, 2p. 7/15, 3p. 1/4) un savāca astoņas atlēkušās bumbas. Viņam arī divas piespēles un divi bloķēti metieni, kā arī divas kļūdas. Porziņģis vienreiz pārkāpa noteikumus un spēli pabeidza ar +/- rādītāju plus viens.

Porziņģim šī bija sestā spēle pēc kārtas ar vismaz 20 punktiem, bet viņa sezonas vidējā rezultativitāte pēc šodienas spēles nedaudz nokritusies, tāpat paliekot iespaidīgos augstumos - vidēji spēlē šosezon gūti 28.9 punkti.

Ņujorkai ar 26 punktiem rezultatīvākais bija Tims Hārdevejs, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Kortnijs Lī guva 19 punktus, tiesa, Lī pašā spēles izskaņā arī guva traumu. Ņujorkai šī bija astotā uzvara 14 spēlēs, kamēr Jūtu neglāba arī 17 trāpītie tālmetieni no 35. Jūta spēli aizvadīja bez sava savainotā līdera Rudija Gobēra, kamēr ārpus „Knicks” spēles pieteikuma joprojām bija Žoakims Noā, bet ne uz brīdi laukumā nedevās Villijs Ernangomess.

Scanpix

Porziņģi šodienas mačā aktīvi sedza Zviedrijas uzbrucējs Jūnass Jerebko, kurš krietni piekāpās auguma ziņā, taču aizsardzībā spēlēja precīzi un neatlaidīgi, piespiežot Porziņģi kļūdīties pāris pirmajos metienos. Porziņģis, pirmajā ceturtdaļā uzbrūkot teju pie katras iespējas, arī uzmeta kluso tālmetienu, bet trāpīja trīs no četriem soda metieniem. Otrajā ceturtdaļā Porziņģis atgriezās laukumā ar diviem pustālajiem metieniem pēc kārtas, kā arī trieca bumbu grozā no augšas pēc Jerebko apspēlēšanas, taču latviešu uzbrucējs arī pieļāva divas kļūdas un savam pretspēlētājam Jerebko pirmajā puslaikā ļāva izmest veselus piecus brīvus tālmetienus, no kuriem zviedrs trāpīja trīs.

Sava perimetra nosegšana gan sagādāja problēmas visai „Knicks” komandai - „Jazz” ar lielisku saspēli izkārtoja sev labas iespējas un pirmajā puslaikā trāpīja 10 no 18 trejačiem. Sekmīgi spēlēja Jūtas debitants Donovans Mičels, kurš puslaikā guva 17 punktus, un „Jazz”, dodoties pārtraukumā, bija vadībā ar 60:50.

Trešās ceturtdaļas ievadā Porziņģis palīdzēja „Knicks” veikt izrāvienu 7:0, bet „Jazz” nosargāja vadību un drīz vien atjaunoja pārsvaru. To darot, tālmetienu trāpīja spāņu saspēles vadītājs Rikijs Rubio, kurš bija aizmetis garām veselus 19 savus iepriekšējos tālmetienus. Jūtai punktus regulāri vāca arī aizsargs Rodnijs Huds, bet „Knicks” palika viena neliela izrāviena attālumā, pēdējo ceturtdaļu sagaidot ar 77:82.

Neveiksmīgas pirmās trīs ceturtdaļas bija „Knicks” debitantam Frankam Nilikinā, kurš mazā spēles laikā saņēma četras piezīmes, bet pēdējā ceturtdaļā viņš tāpat spēlēja daudz un trenera uzticību attaisnoja ar vairākiem trāpītiem metieniem. Vienā epizodē pēc pazaudētas bumbas viņu gan izglāba Tims Hārdevejs, kurš pacēla bumbu un uzreiz iemeta tālmetienu uzbrukuma pēdējā sekundē. Kad Hārdevejam tika dota atpūta, „Knicks” arī bez viņa un Porziņģa laukumā spēja neļaut pretiniekiem atrauties un par spīti daudzajām piezīmēm tika panākts neizšķirts 91:91.

Scanpix

Porziņģis laukumā atgriezās centra pozīcijā un divas minūtes pirms beigām ar precīzu tālmetienu panāca 99:93. „Knicks” bija lieliskās pozīcijās, taču nākamajos divos uzbrukumos Hārdevejs un Porziņģis izvēlējās izmest ātrus tālmetienus, kas bija neprecīzi, un Rubio pievilka „Jazz” līdz 98:99. Hārdevejs nākamajā uzbrukumā tika bloķēts, bet bumba palika Ņujorkai, un Hārdevejs 30 sekundes pirms beigām ar tālmetienu panāca 102:98. Hārdevejs pēc tam arī nekļūdījās no soda metienu līnijas, un „Knicks” guva uzvaru 106:101, atstājot „Jazz” joprojām bez uzvarām izbraukumā šosezon (0-5).

”Knicks”-”Jazz” 106:101 (27:30, 23:30, 27:22, 29:19)


Knicks: Hārdevejs 26, Porziņģis 22, Lī 19, Kanters 13, Nilikinā 7, Džeks 7, Maldermots 5, O`Kvins 4, Tomass 3
Jazz: Huds 30, Mičels 19, Rubio 13, Inglss 13, Jerebko 9, Feivorss 6 (10 atl.b.), Burkss 6, Sefološa 5, Udo.