Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis netrāpa uzvaras metienu, "Knicks" zaudē līgas pēdējai vietai

© USA TODAY Sports/ SCANPIX

Kristaps Porziņģis guva 23 punktus, ieskaitot precīzu pustālo metienu septiņas sekundes pirms beigām, kad panāca neizšķirtu, taču "Knicks" tomēr ar 102:104 piekāpās Čikāgas "Bulls". Porziņģim mača pēdējās sekundēs bija iespēja ar brīvu tālmetienu izraut uzvaru, bet viņš kļūdījās.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 36 minūtes, kurās guva 23 punktus, tiesa, ne ar to labāko precizitāti (1p. 2/2, 2p. 9/18, 3p. 1/7). Porziņģim arī četras atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, kā arī viens bloķēts metiens. Latviešu uzbrucējs pieļāva divas kļūdas un saņēma vienu piezīmi, spēli pabeidzot ar +/- rādītāju mīnus divi.

Porziņģa komandai šī bija ļoti sāpīga neveiksme, jo tā tika piedzīvota pret līgas pēdējās vietas īpašnieci „Bulls”. Čikāgas komanda turklāt vakar bija aizvadījusi spēli, kurā bija nepieciešams papildlaiks, un atgriešanos Čikāgā bija aizkavējusies avioreisa atcelšanas dēļ, taču šonakt „Bulls” tāpat izdevās izcīnīt savu piekto uzvaru sezonas 25 spēlēs. Savukārt „Knicks” izbraukuma spēļu bilance kļuvusi pagalam nepieklājīga (1-8).

Porziņģa pretspēlētājs Lauri Markanens guva 15 punktus, bet realizēja 50% savu metienu (7/14) un savāca astoņas atlēkušās bumbas. Čikāga, kurai šosezon ir līgas pārliecinoši vājākā uzbrukuma efektivitāte, trāpīja tikai 13 no 23 soda metieniem un tikai 28% tālmetienu, taču tāpat tika pie uzvaras.

„Knicks” aizvadīja ļoti vāju pirmo puslaiku, kurā ātri nokļuva 13 punktu iedzinējos ar 6:19. Porziņģim spēle pret jauno, bet augumā tikpat raženo somu Lauri Markanenu nevedās ne uzbrukumā, ne aizsardzībā. Markanens savas iespējas groza tuvumā realizēja, turklāt izcēlās ar bloķētu Porziņģa metienu, kamēr latvietim metienos neveicās.

USA TODAY Sports/ SCANPIX


Čikāgai ļoti veiksmīgs sanāca Nikola Mirotiča uznāciens laukumā, kad viņš, izmantojot Maikla Bīzlija paviršo aizsardzību, īsā brīdī guva 11 punktus. Otrajā ceturtdaļā Porziņģis drīz pēc atgriešanās laukumā vēlreiz tika bloķēts, šoreiz to no aizmugures paveica saspēles vadītājs Deivids Nvabā, kurš pats pēc tam trieca bumbu „Knicks” grozā.

Taču Čikāga arī nespēlēja izcili un netrāpīja vairākus brīvus metienus, kamēr „Knicks” padevās veiksmīga puslaika pēdējā minūte. Porziņģis iemeta tālmetienu, un pēc tam Franks Nilikinā tika pie metiena no groza apakšas, un ar šo īso izrāvienu „Knicks” pabeidza puslaiku ar tikai piecu punktu deficītu (44:49), kamēr Porziņģis bija guvis deviņus punktus ar 14 metieniem no spēles.

Trešo ceturtdaļu „Knicks” uzsāka ar vēl vienu izrāvienu, kurā Porziņģis tika pie danka pusātrajā uzbrukumā, un rezultāts jau tapa neizšķirts. Porziņģis pēc tam arī realizēja sarežģītu pustālo metienu, kad viņu centās kavēt veseli trīs sedzēji, un tika arī pie vēl diviem dankiem, vienu izkārtojot pats sev, otru pēc Nilikinā pārtvertas bumbas. Nilikinā aizvadīja sekmīgu spēli, realizējot arī metienus no distances, kamēr Čikāga izniekoja daudzas iespējas ar soda metieniem, kas ļāva Ņujorkai trešo ceturtdaļu pabeigt ar 70:68.

Pēdējo ceturtdaļu „Knicks” sāka ar atkal sliktu aizsardzību, un Mirotičs iemeta divus tālmetienus pēc kārtas. „Knicks” rezervisti nokļuva iedzinējos 78:84, taču vajadzīgā brīdī tālmetienu iemeta Dags Makdermots. Bet „Knicks” sākumsastāva vīriem neklājās daudz labāk, un četras minūtes pirms beigām „Bulls” bija panākusi deviņu punktu pārsvaru (96:87). Kortnijs Lī ar pieciem punktiem pēc kārtas uzlaboja „Knicks” situāciju, bet tad Porziņģis divos uzbrukumos pēc kārtas zaudēja bumbu, un „Bulls” atkal panāca +8 divarpus minūtes pirms beigām.

Izšķirošajās minūtēs lieliski nospēlēja Lī, kurš guva sešus punktus, kamēr Porziņģis iemeta abus savus soda metienus un palīdzēja bloķēt Markanena metienu. Ar šo izrāvienu „Knicks” pievilka līdz 100:102 20 sekundes pirms beigām. „Bulls” izspēlēja autu Mirotičam, pret kuru agresīvi nospēlēja Porziņģis, veiksmīgi izsitot viņam bumbu, kas nonāca „Knicks” rīcībā. Ņujorka uzticēja bumbu Lī, kurš uzvilka sev virsū otru sedzēju un izkārtoja brīvu pustālo Porziņģim, kuram septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām roka nenotrīcēja (102:102). Čikāgai pie diviem soda metieniem tika Kriss Dans (104:102), bet „Knicks” vēl palika trīs sekundes. Tika izspēlēts uz Porziņģa tālmetienu, kas pat sanāca visai brīvs veiksmīga aizsega dēļ, taču Porziņģim izraut uzvaru neizdevās.