Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam 13 punkti, Džinobili pēdējās sekundēs sarūpē "Spurs" uzvaru

© USA TODAY Sports/ SCANPIX

Nacionālajā basketbola asociācijā Dāvis Bertāns guva 13 punktus un savāca septiņas atlēkušās bumbas mačā pret Dalasas “Mavericks”, palīdzot “Spurs” spēles pēdējās minūtēs atspēlēties no -11 un uzvarēt ar 98:96, pateicoties veterāna Manu Džinobili aukstasinīgi izpildītajam uzvaras metienam trīs sekundes pirms beigām.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 27 minūtes, kas ir viņa otrs lielākais spēles laiks šosezon. Dāvis to izmantoja ar 13 gūtiem punktiem (1p. 3/3. 2p. 2/4, 3p. 2/4) un septiņām atlēkušajām bumbām, atkārtojot savu sezonas labāko rādītāju. Dāvim arī divas rezultatīvas piespēles, nevienas kļūdas vai piezīmes, kā arī labākais +/- rādītājs komandā plus 17.

Bertāna spēles laiks bija lielāks nekā ierasti vairāku sākumsastāva spēlētāju palikšanas malā dēļ. Kavai Lenards un Tonijs Pārkers, kuri tikai nesen atgriezušies pēc traumām, otro spēli divās dienās neaizvadīja, tāpat malā palika arī Denijs Grīns. Savukārt Rūdijam Gejam šī nebija pati sekmīgākā spēle, jo viņš mocījās ar piezīmju problēmu, un Bertāns savas iespējas izmantoja tik veiksmīgi, ka tika sūtīts laukumā arī pašos izšķirošajos brīžos.

“Spurs” spēli nesāka veiksmīgi, nokļūstot iedzinējos pirmajā ceturtdaļā ar 18:31. Sanantonio neveicās tālmetienos, kamēr Dalasai vienu no sezonas labākajām spēlēm aizvadīja veterāns Dirks Novickis, kurš ar 13 metieniem no spēles guva 19 punktus. Dalasa vadību saglabāja lielāko daļu spēles un četras minūtes pirms beigām varēja lepoties ar pārsvaru 96:85. Taču izrādījās, ka Dalasa pēc tam punktus vairs negūs…

AP/ Scanpix

“Spurs” maču noslēdza ar izrāvienu 13:0, kurā piedalījās arī Bertāns. 24 sekundes pirms beigām neizšķirtu panāca Lamarkuss Oldridžs, bet Dalasai pēc tam neizdevās auta izspēle, jo Manu Džinobili pamanījās aizskart bumbu, tā atsitās pret “Mavericks” spēlētāju un izgāja autā. “Spurs” līdz ar to atguva bumbu, un Džinobili, izmantojot Oldridža aizsegu, tika pie brīva caurgājiena un diviem punktiem (98:96). Dalasai palika vēl trīs sekundes, taču vairs nebija minūtes pārtraukumu, un Veslijam Metjūzam nācās mest no laukuma centra pāri Bertāna rokām, un viņš nebija precīzs.

Ar 21 punktu Dalasas sastāvā izcēlās vācu debitants Maksimilians Klebers, bet 17+11 pievienoja saspēles vadītājs Jogi Ferels, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles. Sanantonio sastāvā Oldridžam 22 punkti, bet komandai 20. uzvara šosezon aizvadītajos 30 mačos, turklāt savā laukumā “Spurs” bilance ir lieliskā 14-2.