Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģa komandas biedram draud ilgs cietumsods

© USA Today Sports / Scanpix

Prokuratūra Turcijā trešdien pieprasīja četru gadu cietumsodu latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedram Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņujorkas "Knicks" Enesam Kanteram par valsts prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana aizvainošanu.

Iepriekš šogad Turcijas amatpersonas anulēja Kantera pasi, kā arī tika izsniegts basketbolista aresta ordenis, jo viņš paudis atbalstu ASV dzīvojošam musulmaņu sludinātājam Fetullam Gilenam, kuru Ankara apsūdzējusi pērn notikušā apvērsuma mēģinājuma organizēšanā.

Kanters jau ilgus gadus ir Gilena atbalstītājs. Sludinātājs trimdā ASV dzīvo kopš 1999.gada un noliedzis puča organizēšanu.

Tagad basketbolistam izvirzītas apsūdzības, ka viņš pērn sociālajā tīklā "Twitter" veicis "nicinošus" izteikumus par Erdoanu, vēsta valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

"Neesmu pateicis visu, ko šis bezjēdzīgais [vīrietis] ir pelnījis. Pievieno man vēl četrus gadus, meistar," Kanters trešdien ietvītoja saviem 526 000 sekotāju.

Kanters maijā tika aizturēts Rumānijā, kur amatpersonas secināja, ka viņa Turcijas pase ir anulēta. Pēc tam spēlētājs atgriezās ASV un preses konferencē nosauca Erdoanu par "mūsu gadsimta Hitleru". Kanteram ir ASV zaļā karte, kas ļauj šajā valstī pastāvīgi dzīvot un strādāt.

Tāpat Kantera politisko uzskatu dēļ publiski no viņa atteikusies ģimene.

Kā ziņots, Kantera dēļ Turcijā šosezon translē tikai 29 NBA komandu spēles, jo "Knicks" mačus tur nav iespējams redzēt.

Šosezon Kanters ir "Knicks" pamatcentrs un viņam izveidojusies lieliska sadarbība ar Porziņģi. Turks šosezon 27 spēlēs guvis vidēji 13,2 punktus un izcīnījis 9,8 atlēkušās bumbas mačā, kas ir labākais rādītājs komandā.