Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģa atgriešanās spēlē "Knicks" mājās sagaidīs ķeltus

© USA Today Sports / Scanpix

Ņujorkas “Knicks” ar Kristapu Porziņģi ierindā uzņems Austrumu konforences līderus Bostonas “Celtics”, kuri mazliet apslāpējuši savu sparu, jo vienība spēja izcīnīt 16 uzvaras pēc kārtas. “Knicks” gribēs uzlabot savu 14 uzvaru un piecu zaudējumu bilanci mājas hallē.

Kārlis Liepiņš, speciāli nra.lv.

Kristaps Porziņģis šosezon rāda savu labāko spēli. Uzpeld cita problēma: traumatisms. Tā ir problēma, kas ilgu laiku vajā NBA garos spēlētājus. Šosezon arī Kristaps nav izņēmums. “Knicks” komanda NBA laukumos šajā sezonā pārstāvēta 30 spēlēs. Porziņģis ir aizvadījis par sešām spēlēm mazāk.

Patreizējā trauma - sāpes celī - nav nekas, par ko vajadzētu saķert galvu šausmās un proklamēt, ka šī mikrotrauma ir Porziņģa karjeras norieta sākums. Pilnīgi un notiekti, ka nē, bet jāzuzmanās. Kristaps sezonas ievadā sūdzējās par sāpēm elkonī, kas, iespējams, bija cēlonis bedrei Porziņģa spēlē, kad viņš vairākas spēles meta ar sev netipiski sliktu procentu, un izskatījās, ka Kristapa ādā ielīdis kāds cits.

Notiekti, ka Kristaps un cilvēki viņam apkārt ir pietiekami saprātīgi un visu saprot, un ir lieki kaut ko spriest. Bez veselības notiekti vajag apspriest Porziņģa demonstrēto sniegumu pirms viņš neguva šo mikrotraumu. Viņa cipari statistikas ailītēs atkal kāpa. Mājas zālē pret “Lakers” Kristaps atkal bija Kristaps, no kura līga bijās. Viņš demolēja “Lakers” aizsardzību ar 37 punktiem. Ar treknu līniju jāpasvītro pieci iemestie trīspunktnieki no astoņiem izmestajiem. Porziņģis bija ielicis sestajā robā. Spēlē pret Bruklinu mūsu vienradzis ātrumkloķi pārslēdza atpakaļgaitā. Neviens vēl nezina, ar kādu ātrumu viņš atgriezīsies - cerams, ka kruīzes kontrolē.

Kā runā, Porziņģis atgriezīsies pret Bostonu. Tas Ņujorkai būtu svētīgi, jo bez viņa “Knicks” nav citas kārtis, ko likt pretī Irvingam un pārējai “Celtics” komandai. Jāņem vērā arī tas, ka bez Porziņģa lazaretē atodas otrs komandas līderis Tims Hārdavejs juniors, kurš pēc pliekanā sezonas sākuma pamodās no ziemas miega un sāka beidzot rādīt to, ko viņš darīja Atlantā.

“Knics” šosezon ir pelnījusi aplausus. Kamēr līderi nav pieejami, rezervisti izspieduši no sevis visu iespējamo sulu. Izcili savu laiku izmanto Rons Beikers un kādreizējā drafta otrā izvēle Maikls Bīzlījs, kurš spēlē pret “Thunders” palīdzēja kaldināt uzvaru ar negaidītiem 30 punktiem, pārsteidzot visus plašajā pasaulē. Pārējie - Eness Kanters un Kortnījs Lī - vienkārši dara to, ko no viņiem gaida.

Bostona šogad ir pelēkais zirdziņš, kurš ir pārsteidzis visu līgu. Pie vainas tam ir komandas līderis Kairijs Irvings, kurš Bostonā aizvada pirmo sezonu, jo pirms tam visu savas neilgās karjeras iepriekšējos gadus pavadījā Klīvlendā, kur pārstāvēja “Cavaliers” komandas krāsas - pat pietiekami atzinīgi, iemetot, iespējams, pašu svarīgāko metienu NBA vēsturē un ļaujot “Cavaliers” izcīnīt savu pirmo titulu NBA. Viss gāja kā pasakā, taču izradījās šī pasaka nav tik utopiska, kā likās. Izrādās, ka Irvings nebija apmierināts ar asisistenta lomu Lebronam Džeimsam. Īsāk sakot - te nu viņš ir.

Bez Irvinga var uzteikt arī Džeilenu Braunu, kurš ir progresējis milzu soļiem un spēlē kā NBA veterāns. Brauns ir vispusīgs spēlētājs, kurš spēj apstādināt jebkuru aizsardzībā un apspēlēt jebkuru uzbrukumā. Viņš spēj būt liels drauds no trīspunktu līnijas, kas šajā līgā ir neiedomājami svarīgi. Klusām, bet pamatīgi sevi piesaka Als Horfords, kurš ir trešais labākais strēlnieks “Celtics” komandā ar 41,5 procentiem. Viss jau labi, tikai jāpiezīmē, ka Horfords ir centrs. Šī īpašība viņu padara ievērojami svarīgu un ļauj izcelties starp pārējiem centriem, jo bez trīspunktu metiena spēle pie groza Horfordam nav nemaz tik uzteicama kā pārējiem centriem, taču snaipera dotības viņu padara dudz vērtīgāku par ļoti daudziem garajiem torņiem.

Pat ar Kristapu uz laukuma “Knicks” šajā duelī nav favorītu lomā. Lai gan garais gals - Kristaps Porziņģis un Eness Kanters - “Knicks” ir labāks, tomēr perimetra spēlētāji bez Hārdaveja ierindā Bostonai ir galvastiesu pārāki. Pats Kairijs varētu ar vienu roku apspēlēt jebkuru “Knicks” komandā. Bostona ir nikna pēc negaidītā zaudējuma pret Maiami “Heat”.