Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis pret Embīdu un Simonsu – Ziemassvētku vakara agrā spēle

© Scanpix

Basketbola līdzjutējiem būs iespēja atzīmēt Pirmos Ziemassvētkus ar interesantu NBA maču ar Kristapa Porziņģa piedalīšanos. Ņujorkas “Knicks” vakarā 19:00 pēc Latvijas laika uzņems Filadelfijas “76ers” ar citām jaunajām zvaigznē Benu Simonsu un Džoelu Embīdu priekšgalā.

Iepriekšējā spēlē, kurā Kristaps Porziņģis guva 29 punktus, Ņujorkas “Knicks” zaudēja Detroitai. Pirms Porziņģis NBA spēlē guva tikai vienu punktu, bet “Knicks” pieveica konferences līderi “Celtics”. Lai gan tās ir tikai atsevišķas spēles, tomēr tāpat labi parāda, cik ļoti atšķirīgi “Knicks” šosezon spēlējusi savā laukumā un viesos.

“Madison Square Garden” arēnā “Knicks” uzvarējusi 15 no 20 spēlēm, kamēr viesos Ņujorkai ir sliktākais rādītājs līgā - tikai divas uzvaras 12 spēlēs. Arī Porziņģim vislabāk veicies tieši Ņujorkā - mājas spēlēs viņš guvis vidēji 25.6 punktus un trāpījis 47% metienu, bet izbraukumā 22.6 punkti un trāpīti tikai 41.3% metienu no spēles.

Ņemot vērā, ka pavisam drīz izbraukumā būs jādodas ļoti bieži, “Knicks” jācenšas izmantot iespēja, kad pieejama parocīga mājas spēle kā šovakar. Un “76ers” šobrīd nav labākajā formā. Tā zaudējusi piecās spēlēs pēc kārtas un deviņās no pēdējām desmit, kas licis atslīdēt krietni zemāk Austrumu konferences kopvērtējumā ar bilanci 14-18.

Filadelfijas neveiksmīgajā decembrī lielu lomu spēlēja Džoela Embīda izkrišana no ierindas. Embīds atgriezās sastāvā iepriekšējā mačā pret Toronto, un paredzams, ka dosies laukumā arī šonakt (oficiāli viņa statuss gan noteikts kā uz jautājuma zīmes). Centra spēlētājs Embīds satur kopā Filadelfijas aizsardzību un šosezon izcēlies ar 23.7 punktiem, kā arī 10.9 atlēkušajām bumbām.

Filadelfija ir gados jauna komanda, kurā savākti vairāki jaunie talanti, un šobrīd komanda daudz paļaujas uz debitantu Benu Simonsu. Austrāliešu garais saspēles vadītājs ir neparocīgs pretspēlētājs teju jebkuram aizsargam, un viņš regulāri spēlē “triple-double” robežās. Vidēji Simonss savā debijas sezonā guvis 17.1 punktu, savācis 8.8 atlēkušās bumbas un izdalījis 7.7 rezultatīvas piespēles, turklāt trāpījis 51% metienu no spēles.

Simonss toties neizceļas ar labu tālmetienu un pagaidām nemaz neuzbrūk no tālās distances, tāpat viņam pieticīga soda metienu precizitāte (54%). Ņujorkas aizsardzība šosezon gan bijusi vājāka tieši perimetra nosegšana, kamēr groza apakšā ar Porziņģa un Enesa Kantera palīdzību parasti izdevies lielas vaļības nepieļaut.

Taču “76ers” sastāvā ir arī lieliski snaiperi ar Džonatanu Rediku priekšgalā. Rediks pēdējās spēles gan izlaidis, un arī viņa dalība mačā pret “Knicks” ir uz jautājuma zīmes. Bet Ņujorkai būs jāuzmanās no Roberta Kovingtona, kurš Filadelfijai izvērsies par lielisku atradumu un kā nedraftēts spēlētājs šobrīd ir stabils sākumsastāva dalībnieks, un trāpa 40% tālmetienu.

“Knicks” treneris Džefs Hornačeks paudis cerību, ka viņa komanda šoreiz spēs labāk sabalansēt uzbrukumus no distances un došanos uz grozu, kā, viņaprāt, pietrūka iepriekšējā zaudējumā: “Mums pret Detroitu viss gāja tikai uz leju. Tā bija tāda spēle, mums neizdevās tikt uz viļņa. Džarets Džeks brīžiem spēja pavilkt komandu, bet mēs izmetām tikai sešus soda metienus, līdz ar to skaidrs, ka pārāk maz uzbrukām grozam. Pārāk daudz izdarījām metienus no distances.”

“Knicks” nākamās agrās spēles, kad to sākums paredzēts pēc Latvijas laika vēl vakarā, nevis naktī, paredzētas janvāra vidū pret Ņūorleānu un Bruklinu.

Spēles tiešraide būs pieejama "Best4Sport" kanālā.