Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvieši laukumā nesatiekas; "Knicks" piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas

© Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā šosezon pirmo reizi tikās abas latviešu basketbolistu pārstāvētās komandas. Sanantonio "Spurs" ar rezultātu 119:107 sagādāja Ņujorkas "Knicks" ceturto neveiksmi pēc kārtas, savukārt Latvijas izlases basketbolistiem vienam pret otru uzspēlēt neizdevās, jo Dāvis Bertāns laukumā devās spēles izskaņā, kad Kristaps Porziņģis jau bija atstājis spēli piezīmju normas dēļ.

Kristaps Porziņģis nospēlēja 33:46 minūtes, kuru laikā sakrāja 18 punktus (1p. 5/6, 2p. 5/14, 3p. 1/2), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas zem groziem un bloķēja sešus pretinieku metienus. Statistikas ailēs liepājniekam izdevās pierakstīties arī ar vienu rezultatīvu piespēli un vienu kļūdu. Spēli Ņujorkas komandas līderis noslēdza ar sešām piezīmēm un +/- koeficientu -9.

Dāvim Bertānam laukumā izdevās pabūt vien 81 sekundi, kuru laikā pie bumbas rūjienietis netika. Bertāna +/- koeficients šajā laikā bija +2.

Sanantonio "Spurs" rindās šonakt nespēlēja Kavai Lenards, kuram atgriežoties pēc traumas starp spēlēm jāsaņem divu dienu atpūta. Savukārt Ņujorkas "Knicks" palīdzēt nevarēja Tims Hardavejs. Tādēļ teksasiešu starta pieciniekā atgriezās Kails Andersons, bet ņujorkiešu starta sastāvā devās Lenss Tomass.

Spēli Grega Popoviča vadītā komanda sāka ar izteiktu spiedienu uz groza apakšu, aizsardzībā daudz liekot strādāt Porziņģim, kurš gan nespēja tikt galā ar pieredzējušo teksasiešu uzbrukumiem. Tādējādi mājinieki ātri ieguva 8:0 vadību. Džefa Hornečeka komanda uz brīdi spēja panākt minimālu rezultāta starpību, bet Tonijs Pārkers izskoloja pretiniekus, īsā laikā gūstot trīs grozus un palielinot piešupārsvaru. Trīs ar pusi minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām mājinieki pārsniedza desmit punktu pārsvara robežu. Par vājo metienu procentu spēles sākumā Porziņģim nedaudz izdevās reabilitēties ar bumbas triecienu grozā ceturtdaļas izskaņā, bet punktu pirmajām 12 minūtēm ar buzzer-beater pustālo metienu pielika Rūdijs Gejs - 32:24.

Ņujorkas rindās otro periodu rezultatīvi iesāka Dags Makdermonts, tomēr ar viņa pūlēm nebija pietiekami, lai apdraudētu mājinieku vadību. Ceturtdaļas vidū, laukumā atgriežoties Porziņģim, ņujorkiešu deficīts bija septiņi punkti. Liepājniekam vieglus metienus "Spurs" nedeva, tomēr divas minūtes līdz puslaika beigām Porziņģis ar trejaci spēja izlīdzināt rezultātu - 49:49. Ceturtdaļas pēdējā minūtē Pārkers bija panācis trīs punktu vadību mājiniekiem, bet Eness Kanters groza apakšā pielaboja komands biedra neprecīzo metienu. Tādēļ pārtraukumā "Spurs" devās ar minimālu vadību - 53:52. Porziņģim mača pirmajā pusē izdevās sakrāt desmit punktus.

Otro spēles daļu Sanantonio iesāka tāpat kā spēles kā sāka spēli. Groza apakšā dominēja Lamarkuss Oldridžs un Pau Gazols, bet pēc dažām minūtēm teksasiešu ofensīva aprima, ļaujot "Knicks" saglabāt starpību aizsniedzamā attālumā. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki bija nostabilizējušies desmit punktu vadībā, Gazolam apliecinot savu spēju trāpīt no tālmetiena līnijas. Tomēr satraucošs mirklis "Spurs" komandā bija ceturtdaļas pēdējā minūtē, kad bez kontakta iepriekš apārstēto papēža traumu atsvaidzināja Rudijs Gejs, uzreiz dodoties uz ģērbtuvēm. Pēc diviem Rona Beikera soda metieniem rezultāts pirms noslēdzošās ceturtdaļas bija 86:79 par labu mājiniekiem.

Noslēdzošajā ceturtdaļā ar lielu pārliecību savu piekto trejaci realizēja Denijs Grīns, sasniedzot +13 Grega Popoviča trenētajai vienībai. "Spurs" turpināja izrāvienu, kopumā gūstot 11 punktus pēc kārtas. Piecas minūtes līdz spēles laika beigām Teksasas komanda bija vadībā ar 105:95. Lai gan starpība bija tikai desmit punkti, "Knicks" sniegums neliecināja par objektīvām cerībām pacīnīties par uzvaru. Divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām Porziņģis saņēma savu sesto personīgo piezīmi, priekšlaicīgi noslēdzot maču. Savukārt Dāvis Bertāns laukumā devās uz pēdējo minūti un 21 sekundi. Tādēļ abiem Latvijas izlases spēka uzbrucējiem laukumā vienam pret otru uzspēlēt neizdevās. Līdz ar spēles beigu rezultātu 119:107 Sanantonio "Spurs" basketbolisti sagādāja ņujorkiešiem ceturto zaudējumu pēc kārtas, kamēr paši pagarināja savu uzvaru sēriju līdz trīs panākumiem.

Uzvarētāju komandā ar 25 punktiem rezultatīvākais bija Lamarkuss Oldridžs, bet Pau Gazola rēķinā 17 punkti, 11 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. "Knicks" rindās pie double-double rādītājiem tika Maikls Bīzlijs, kuram 23 punkti un 12 izcīnītas bumbas, savukārt Kortnijs Lī, tāpat kā Kristaps Porziņģis, guva 18 punktus.

"Spurs" - "Knicks" 119:107 (32:24, 22:29, 32:26, 33:28)

Spurs: Oldridžs 25, Gazols 17 (11ab), Andersons 16, Grīns 15, Pārkers 14, Forbss 10, Marejs 8, Milzs 6, Gejs 6, Džinobili 2, Pols, Bertāns
Knicks: Bīzlijs 23 (12 ab), Lī 18, Porziņģis 18, Kanters 12, Nilikinā 9 (11rp), Makdermonts 9, Džeks 8, Okvins 8, Beikers 2, Tomass