Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Jāturpina balsot! Porziņģim vēl pietrūkst, lai tiktu Zvaigžņu spēles pieciniekā

© USA Sports Today / Scanpix

Publicēti pirmie rezultāti pēc 12 dienu balsošanas par nākamās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem, un Ņujorkas "Knicks" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis līdz šim sakrājis piekto lielāko balsu skaitu Austrumu konferencē un ceturto starp lielajiem spēlētājiem.

Šī gada Visu zvaigžņu spēle paredzēta 18. februārī Losandželosā, bet, atšķirībā no citiem gadiem, šogad izveidots jauns formāts komandu komplektēšanai.

Ja iepriekš NBA pieturējusies pie tradicionālajām konferenču komandām, tad tagad fanu balsojumā visvairāk balsu saņēmušie spēlētāji kļūs par savu komandu kapteiņiem un izvēlēsies sev komandas no pārējiem balsojumā visvairāk balsu saņēmušajiem starta piecinieka spēlētājiem (tiks ņemts vērā ne tikai līdzjutēju, bet arī pašu spēlētāju un mediju pārstāvju balsojums) un treneru izvēlētajiem rezervistiem.

Kapteiņu paziņošana plānota naktī uz 19. janvāri, bet rezervistu nosaukšana - naktī uz 24. janvāri. Savukārt komandu sastāvi kļūs zināmi īpašā TNT raidījumā naktī uz 26. janvāri.

Pirmie balsojuma rezultāti liecina, ka visvairāk balsu pagaidām sakrājis grieķu supertalants Jannis Adetokunbo, par kuru nobalsots 863 416 reižu. Pavisam nedaudz atpaliek Lebrons Džeimss ar 856 080 balsīm, bet trešais Austrumu konferencē ir "76ers" centrs Džoels Embīds, kuram 433 1611 balss.

Viņam seko Kristaps Porziņģis ar 359 459 balsīm, bet tuvākais liepājnieka sekotājs konferencē ir Kevins Lavs (221 969). Lai iekļūtu starta pieciniekā, Kristapam jāapsteidz Embīds un jābūt vismaz trijniekā starp lielajiem spēlētājiem (uzbrucējiem-centriem).

Rietumos līderis ar 767 402 balsīm ir Kevins Durents, kuram tuvākais sekotājs ir komandas biedrs Stefens Karijs (735 115). Interesanti, ka no Dāvja Bertāna pārstāvētās "Spurs" visvairāk balsu ticis 40 gadus vecajam argentīnietim Manu Džinobili, kurš ir savas komandas rezervists. Savukārt Austrumos septīto lielāko balsu skaitu starp mazajiem spēlētājiem sakrājis tikai vienu maču līdz šim aizvadījušais Aizeja Tomass.