Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 15 punkti zaudējumā papildlaikā pret "Heat"

© USA Sports Today / Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Kristaps Porziņģis palīdzēja Ņujorkas „Knicks” izglābties pamatlaika beigās, izcīnot bumbu un izdarot rezultatīvu piespēli, taču papildlaikā „Knicks” tomēr viesos piekāpās „Heat” ar 103:107.

Kristaps Porziņģis, kurš pēc iepriekšējās spēles bija atzinis, ka jūtas ļoti noguris, šonakt laukumā pavadīja 37 minūtes, kurās guva 15 punktus ar 14 metieniem no spēles (1p. 4/4, 2p. 4/11, 1/3) un savāca septiņas atlēkušās bumbas. Viņam arī pa vienai piespēlei un vienai pārtvertai bumbai, kā arī trīs bloķēti metieni, bet arī četras piezīmes un divas kļūdas. Porziņģa +/- rādītājs šoreiz mīnus deviņi.

"Knicks", lai gan aizvadīja ļoti konkurētspējīgu maču, cietusi savu kārtējo zaudējumu izbraukumā - šosezon 17 mačos viesos tikai trīs uzvaras. Savukārt kopumā Ņujorka pēdējās astoņās spēlēs uzvarējusi tikai vienreiz un noslīdējusi uz desmito vietu Austrumu konferencē.

Porziņģis pirmajā ceturtdaļā grozam uzbruka salīdzinoši maz, izdarot tikai četrus metienus, no kuriem trāpīja vienu, bet vienreiz viņu bloķēja pretinieku centrs Hasans Vaitsaids. Arī otrajā ceturtdaļā Porziņģim netika ļauts izvērsties, un viņš pirmo puslaiku pabeidza ar četriem gūtiem punktiem, turklāt puslaika izskaņā nopelnīja tehnisko piezīmi. Tā tika piešķirta pēc viņa reakcijas par saņemto piezīmi pēc pārkāpuma pret Taileru Džonsonu.

„Knicks” pirmajā puslaikā netrāpīja nevienu tālmetienu, taču spēja rezultātu noturēt lielā mērā līdzsvarā, pateicoties Kortnija Lī un Enesa Kantera rezultatīvajai spēlei. Pārtraukumā „Knicks” devās ar tikai sešu punktu deficītu (45:51).

Trešās ceturtdaļas sākumā Porziņģis iemeta tālmetienu un tika pie diviem soda metieniem, bet pēc tam atkal sev neierasti reti izpildīja metienus pa grozu, vairāk punktus negūstot. „Heat” otrā puslaika sākumā uz brīdi ieguva desmit punktu pārsvaru, taču līdz pēdējās ceturtdaļas sākumam „Knicks” bija panākusi 71:74.

Ar saviem rezervistiem priekšgalā Ņujorkai izdevās ļoti laba ceturtās ceturtdaļas pirmā puse, pārņemot vadību un veicot nelielu izrāvienu. „Heat” savukārt nerealizēja vairākus brīvus metienus pēc kārtas, taču spēja neļaut „Knicks” īpaši attālināties rezultāta izteiksmē. Porziņģis atgriezās laukumā sešas minūtes pirms beigām un kļūdījās savā pirmajā metienā, kas izvērtās ļoti sarežģīts, bet pēc tam trāpīja brīvu pustālo, un četras minūtes pirms beigām „Knicks” bija vadībā ar 88:86.

Pēc minūtes pārtraukuma Porziņģis aizsardzībā „pazaudēja” Kelliju Oliniku, taču uzreiz revanšējās ar precīzu pustālo metienu. „Knicks” radās problēmas ar atlēkušās bumbas savākšanu pie sava groza, un ar trešo metienu „Heat” izdevās atgūt vadību, tālmetienu realizējot Goranam Dragičam (91:90). Pēdējā minūtē pēc Dragiča pārkāpuma pie diviem soda metieniem tika Maikls Bīzlijs, kurš, palielinot savu pēdējās ceturtdaļas rēķinu līdz 11 punktiem, izvirzīja ”Knicks” vadībā ar 94:93.

Nākamajā uzbrukumā noteikumus pārkāpa jau Porziņģis, un bijušais Bostonas centrs Oliniks panāca 95:94. Oliniks šoreiz izpelnījās lielu spēles laiku, kamēr „Heat” zvaigzne Vaitsaids pēdējā ceturtdaļā nemaz nedevās laukumā. Savukārt „Knicks” izvēlējās atbildēt ar Bīzlija metienu, kas bija neprecīzs, un asā cīņā „Heat” tomēr tika pie atlēkušās bumbas. 13 sekundes pirms beigām Džošs Ričardsons deva Maiami trīs punktu pārsvaru, taču Ņujorka spēja izraut papildlaiku - Porziņģis tika pie atlēkušās bumbas uzbrukumā un izspēlēja bumbu Dagam Makdermotam, kurš bija precīzs priekšpēdējā pamatlaika sekundē (97:97).

Papildlaika sākumā Bīzlijs realizēja sarežģītu caurgājienu, pēc kura guva neveiksmīgu traumu - atkāpjoties uz savu laukuma pusi, viņš uzkāpa pretiniekam uz kājas un izmežģīja sev potīti. Bīzlijs devās uz ģērbtuvēm, no kurām gan drīz atgriezās uz soliņa, bet Porziņģis uz Dragiča tālmetienu atbildēja ar diviem soda metieniem. Pēdējās divās minūtēs Porziņģis vairākkārt nokļuva pret daudz īsāku sedzēju, bet „Knicks” neizdevās viņam iespēlēt bumbu. Vienā situācijā Porziņģis arī pašaizliedzīgi lēcienā metās pēc bumbas, taču beigās tā tomēr nonāca pie „Heat”, un 25 sekundes pirms beigām Ričardsons panāca 105:103.

Tobrīd laukumā atgriezās Bīzlijs, kuram tika uzticēts veidot uzbrukumu, bet pēc viņa piespēles kļūdījās Džeks. Nepārliecinoši nospēlēja arī „Heat”, gandrīz zaudējot bumbu pēc auta izspēles, taču Džeimss Džonsons tomēr ar soda metieniem panāca 107:103. „Knicks” vairs laika atspēlēties nepalika, un turklāt Lī aizmeta garām pēdējo tālmetienu.