Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 29 punkti un nervoza uzvara Dalasā

© USA Sports Today / Scanpix

Ņujorkas „Knicks” visu spēli bija vadībā pret Dalasas „Mavericks”, bet pēdējās minūtēs pieļāva pretinieku izrāvienu 15:2, kas noveda pie neizšķirta. Beigās tomēr „Knicks” izdevās izcīnīt uzvaru izbraukumā ar 100:96, un ļoti rezultatīvu spēli aizvadīja Kristaps Porziņģis.

Kristaps Porziņģis nospēlēja 38 minūtes un guva 29 punktus, izpildot 25 metienus no spēles (1p. 8/8, 2p. 6/20, 3p. 3/5). Latviešu uzbrucējam arī astoņas atlēkušās bumbas, visas izcīnītas aizsardzībā, kā arī viena piespēle un viens bloķēts metiens. Porziņģis trīsreiz pārkāpa noteikumus un divreiz kļūdījās, pabeidzot spēli ar +/- rādītāju plus desmit.

„Knicks” šī bija sezonas ceturtā uzvara izbraukumā šosezon un tā palīdzēja pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, kas turklāt tika gūta bez savainojumu guvušā Maikla Bīzlija sastāvā. Porziņģim šī bija 13. spēle šosezon ar vismaz 29 gūtiem punktiem.

Porziņģis pašā spēles ievadā daudz grozam neuzbruka, kamēr Dalasai bija vajadzīgas vairāk nekā trīs minūtes, lai gūtu savus pirmos punktus. Ceturtdaļas turpinājumā Porziņģis bija neapturams un realizēja vairākus pustālos metienus uzreiz pēc bumbas saņemšanas, kā arī pēc vairākām māņkustībām trāpīja metienu pāri Dirka Novicka rokām. Porziņģis pirmo ceturtdaļu pabeidza ar 11 punktiem, un „Knicks” trāpīja 14 no 19 metieniem. Tiesa, arī šāda precizitāte neļāva atrauties tālāk par 33:25, jo Dalasa spēja vairākkārt ar otra sedzēja palīdzību piespiest „Knicks” kļūdīties.

Otrajā ceturtdaļā Porziņģis daudz spēlēja pret vieglo uzbrucēju Herisonu Bārnsu, un viņi abi puslaiku pabeidza ar 13 gūtiem punktiem. „Knicks” sastāvā jau pirmajā puslaikā „double-double” savāca Eness Kanters (11+10), kurš gandrīz visus savus neprecīzos metienus izpildīja viena (!) uzbrukuma laikā, kad pēc vairāku atlēkušo bumbu savākšanas netrāpīja četras reizes pēc kārtas. Ņujorkai gan tāpat neizdevās izmantot iespējas un atrauties, gluži otrādi, Dalasa pietuvojās līdz 52:56, debitantam Denisam Smitam puslaika pēdējā sekundē iemetot tālmetienu.

Otrā puslaika sākumā Porziņģis realizēja pāris tālmetienus un palīdzēja „Knicks” veikt vēl vienu mini izrāvienu, taču arī šoreiz to neizdevās pārvērst pārliecinošā vadībā. Ceturtdaļas izskaņā Ņujorkas komanda gandrīz piecas minūtes nespēja gūt punktus, un Dalasa pietuvojās līdz 71:75.

„Mavericks” pēdējās ceturtdaļas sākumā tika vēl nedaudz tuvāk, bet vadību pārņemt nespēja, un „Knicks” ar labu spēli aizsardzībā panāca sev 13 punktu pārsvaru. Porziņģa segšanā tika norīkots krietni īsākais aizsargs Veslijs Metjūzs, un abi pāris uzbrukumos pēc kārtas „saķērās”. Vienreiz piezīme tika fiksēta Porziņģim, kura kritiens nepārliecināja tiesnešus, vienreiz Metjūzam, pēc kuras viņš konfrontēja Porziņģi un abi iesaistījās vārdu apmaiņā, bet tehniskās piezīmes piešķirtas netika.

Arī šis „Knicks” izrāviens tika atspēlēts - Porziņģis iemeta svarīgus divus soda metienus, bet ar tālmetienu viņam pāri atbildēja Bārnss, un trīs minūtes pirms beigām „Mavericks” panāca 89:92. Džareta Džeka piezīmes uzbrukumā dēļ Dalasai izdevās arī panākt neizšķirtu, nieka 50 sekunžu laikā veicot izrāvienu 8:0. Porziņģis un Bārnss apmainījās ar divu punktu guvumiem (94:94), bet pusotru minūti pirms beigām Porziņģis netrāpīja sarežģītu pustālo metienu.

Bumba gan palika „Knicks”, un Porziņģis uzbruka vēlreiz, šoreiz uzmetot kluso pustālo metienu. Savu iespēju neizmantoja arī Dalasa, un Džeks 30 sekundes pirms beigām realizēja caurgājienu. Dalasa izspēlēja līdz brīvam Hosē Huana Barea tālmetienam, bet viņš kļūdījās, un „Knicks” vairs uzvaru no rokām neizlaida, Kortnijam Lī trāpot vajadzīgos soda metienus un nodrošinot komandas panākumu ar 100:96.