Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Vai Porziņģis un "Knicks" beidzot gūs uzvaru pār Markanenu un Čikāgu?

© Scanpix

Ņujorkas „Knicks” ar Kristapu Porziņģi sastāvā šosezon divreiz jau zaudējusi Čikāgas „Bulls” vienībai, bet šonakt 2:30 savā laukumā centīsies revanšēties un gūt pirmo uzvaru pār vienu no līgas vājākajām komandām.

Ņujorkas „Knicks” tuvākā mēneša laikā daudz spēlēs izbraukumā, līdz ar to katrs mačs Ņujorkā ir sava veida uzelpa. „Knicks” turklāt iepriekšējā mačā viesos pieveica Dalasu, Kristapam Porziņģim gūstot 29 punktus, un šonakt būs laba iespēja vēl vienam panākumam. Tiesa, „Knicks” Čikāgu uzskatīja par „ņemamu” pretinieku arī pirmajos divos savstarpējos mačos šosezon, abas reizes izbraukumā zaudējot (102:104 un 87:92).

Porziņģis piedalījās abos mačos un guva 23 punktus katrā. Viņa pretspēlētājs lielākoties bija jaunais somu uzbrucējs Lauri Markanens, NBA debitants, kurš sava spēles stila un izcelsmes dēļ Ziemeļamerikā daudz tiek salīdzināts ar Porziņģi. Spēlēs pret „Knicks” Markanens guva 12 un 13 punktus, taču pārsvarā sekmīgi spēlēja aizsardzībā pret Porziņģi, nekrītot ārā no spēles, un nopelnīja kopējo +/- rādītāju plus 18, kamēr Porziņģim bija mīnus divi.

Markanens joprojām nevar lepoties ar augstu metienu precizitāti (42.7% metienos no spēles), taču jāpiezīmē, ka tā ir augstāka nekā bija Porziņģim debijas sezonā. Salīdzinot ar latviešu uzbrucēja debijas sezonu, Markanena rādītāji arī ir nedaudz augstāki gūtajos punktus (14.9 pret 14.3) un atlēkušajās bumbās (7.6 pret 7.3), taču Porziņģis gan tagad, gan debijas gadā izcēlās ar daudz vairāk bloķētajiem metieniem (2.0 pret 0.5).

„Ļoti labs iespaids par Markanenu,” pēc savstarpējās spēles pirms pāris dienām sacīja „Mavericks” zvaigzne Dirks Novickis. „Nezināju, ka viņš ir tik atlētisks. Viņš arī izpilda metienus bez piepūles, spēj pārvietoties laukumā, spēj uzbrukt grozam. Viņš būs ļoti labs spēlētājs. Markanens ir līdzīgs Porziņģim. Viņš nav tik garš kā latvietis, taču ar to es domāju viņa spēli uzbrukumā un metienu distanci.”

Kamēr „Knicks” mēģina turēties „play-off” kandidātu vidū, Čikāga atrodas turnīra tabulas apakšā, taču decembrī prata pārsteigt ar astoņu uzvaru sēriju, pieveicot arī Bostonu un Milvoki. Pēc tam gan sekoja atgriešanās realitātē, un pēdējās sešās spēlēs Čikāga spējusi pieveikt tikai Dalasu.

USA Today Sports / Scanpix

„Knicks” treniņos atgriezies Tims Hārdevejs, taču rezultatīvā aizsarga došanos laukumā jau šonakt gaidīt būtu pāragri. Tāpat šaubas par Maikla Bīzlija potītes traumu, kas varētu traucēt viņam piedalīties mačā. Čikāgai gan netrūkst arī savu problēmu - vēdera vīrusa dēļ uz jautājuma zīmes komandas rezultatīvākā spēlētāja Nikolas Mirotiča dalība spēlē.

„Bulls” sastāvā gan labā ziņa ir beidzot noteiktais atlētiskā aizsarga Zeka Lavīna atgriešanās datums pēc krustenisko saišu plīsuma. Lavīns Čikāgas komandā debitēs sestdienas spēlē pret Detroitu, bet pret „Knicks” vēl paliks malā. Šī būs abu komandu trešā spēle šosezon no četrām.