Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģa danks izrauj otro papildlaiku, bet vai ''Knicks'' uzvarēja?

© USA Sports Today / Scanpix

Trešoreiz šosezon Čikāgas „Bulls” pārspējusi Ņujorkas „Knicks”, šoreiz to paveicot otrajā papildlaikā ar 122:119. Kristaps Porziņģis guva 24 punktus un izcēlās ar svarīgām darbībām pamatlaika un pirmā papildlaika izskaņā, bet viņa pretspēlētājs, debitants Lauri Markanens trāpīja astoņus tālmetienus un savāca 33 punktus.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja veselas 44 minūtes, kurās guva 24 punktus ar 24 metieniem no spēles (1p. 0/4, 2p. 9/18, 3p. 2/6). Latviešu spēlētājs arī savāca sešas atlēkušās bumbas, visas aizsardzībā, un bloķēja četrus pretinieku metienus, ieskaitot svarīgu bloku pamatlaika pēdējā minūtē. Taču Porziņģim arī piecas kļūdas un divas piezīmes, kā arī +/- rādītājs mīnus trīs.

Arī sezonas iepriekšējās divās savstarpējās spēlēs Čikāga bija pratusi pieveikt „Knicks” sīvā galotnē, bet šoreiz spēle notika Ņujorkā. Kopumā „Bulls” šosezon uzvarējusi tikai 15 spēlēs, 20% savu uzvaru gūstot tieši pret „Knicks”. Šonakt savu debijas sezonas iespaidīgāko spēli aizvadīja somu talants Lauri Markanens, kuram 46 minūtēs 33 punkti (1p. 5/5, 2p. 2/7, 3p. 8/15) un desmit atlēkušās bumbas. Savukārt „Knicks” sastāvā 26 punktus sameta Maikls Bīzlijs, bet veterāns Džarets Džeks savāca savas NBA karjeras otro „triple-double” - 16 punkti, desmit bumbas zem groziem un desmit piespēles (sešas no tām bija Porziņģim).

Porziņģis spēle uzsāka ļoti pārliecinoši, jau pirmajā ceturtdaļā izpildot desmit metienus no spēles un gūstot desmit punktus. „Knicks” kopumā gan nerādīja to labāko sniegumu, pieļaujot paviršības aizsardzībā, taču arī „Bulls” nespēja to izmantot. Čikāga spēli aizvadīja bez sava rezultatīvākā spēlētāja Nikolas Mirotiča, kamēr Zeka Lavīna atgriešanās laukumā paredzēta tikai sestdien, un pirmajā ceturtdaļā „Knicks” zaudēja ar tikai viena punkta starpību.

Mača turpinājumā Porziņģis izdarīja vairākus sarežģītus metienus, kuri nebija precīzi, un pēc rezultatīvās pirmās ceturtdaļas viņš nākamajās trijās guva tikai četrus punktus. Lieliski toties uzbrukumā spēlēja „Knicks” rezervists Maikls Bīzlijs, vairākus tālmetienus trāpīja Kortnijs Lī, un „Knicks” otrajā ceturtdaļā izvirzījās 11 punktu vadībā, taču Čikāga līdz trešās ceturtdaļas beigām bija jau gandrīz atspēlējusies (78:82).

Čikāgas sastāvā vairākus tālmetienus realizēja Porziņģa pretspēlētājs Lauri Markanens, debitants no Somijas. Viņš uzstādīja savu karjeras punktu un tālmetienu rekordu, un pēdējā ceturtdaļā daudz labākās pozīcijās bija jau „Bulls”, pāris minūtes pirms pamatlaika beigām nonākot piecu punktu vadībā. Taču atkal savus metienus trāpīja Bīzlijs, priekšpēdējā minūtē neizšķirtu panāca Džarets Džeks, un nācās spēlēt papildlaiku. Pamatlaika pēdējā minūtē iespēja uzbrukt bija arī Porziņģim, kurš pret Markanenu zaudēja bumbu, taču nākamajā epizodē reabilitējās, izteiksmīgi bloķējot soma caurgājienu.

Papildlaika sākumā Porziņģis iemeta tālmetienu un nākamajā uzbrukumā nevilcinājās izpildīt vēl vienu, taču šoreiz neprecīzu, un Markanens atbildēja ar savu astoto precīzo trejaci. Pirmā papildlaika pēdējā minūtē ar viltīgu auta izspēli izcēlās Džeks, izmetot bumbu pret sedzēja muguru un gūstot divus punktus (110:110). Laukuma pretējā pusē Robins Lopess tika pie diviem punktiem, bet „Knicks” vēl palika laiks, un šoreiz treneris Džefs Hornačeks izkārtoja lielisku kombināciju. Čikāga arī pieļāva taktisku kļūdu, nesitot sodu pret Džeku, un pēc viņa piespēles Porziņģis saņēma piespēli skrējienā un līdz ar beigu sirēnu trieca bumbu grozā, panākot otra papildlaika nepieciešamību (112:112).

Arī otrajā papildlaikā Porziņģis izcēlās ar skaistu danku, tobrīd panākot 116:116, bet Čikāgai sarežģītu metienu realizēja Kriss Danns, kurš iepriekš bija palaidis vairākas labas iespējas garām. Ņujorkai pēdējā minūtē dodoties uzbrukumā, paviršu kļūdu pieļāva lielisku spēli aizvadījušais Džeks. Čikāga ar diviem soda metieniem panāca +4, taču Porziņģis septiņas sekundes pirms beigām ar tālmetienu pievilka līdz minimumam. Sods tika uzsists pret Markanenu, kurš trāpīja abus, un Ņujorkas pēdējā uzbrukumā sasteigtu tālmetienu netrāpīja Džeks. Čikāga uzvarēja 58 minūtes ilgajā spēlē ar 122:119.